Suriye'de ateşkes başladı

12 Eylül 2016
Suriye'de ateşkes başladı

Suriye'deki çatışmaların çözümü için Rusya ve ABD ortaklığında hazırlanan ateşkes planı bugün saat 19.00’da başladı.

Rusya’nın ateşkesi gözlemlemek için insansız hava araçları kullanacağını ifade eden Rusya Genelkurmay Başkanlığı Yetkilisi Korgeneral Sergey Rudskoy, “Rusya-ABD anlaşması uyarınca ateşkes, Suriye Arap Cumhuriyeti topraklarının tamamında, Moskova saatiyle 17.00’de (TSİ 19.00) uygulamaya konacak” dedi.

Rusya’nın ateşkesin uygulanması için hazır olduğunu ve gereken tüm hazırlıkları yaptığını ifade eden Rudskoy, ABD’nin desteklediği tüm muhalif grupların ateşkese uymasının beklendiğini aktardı. Rusya’nın teröristlere yönelik hava operasyonlarının süreceğini kaydeden Rudskoy, şöyle devam etti:

“Rus Hava Kuvvetleri, Suriye’deki terör hedeflerine yönelik hava saldırılarına devam edecek. Rus ve ABD’li taraflar, Rusya ve ABD liderliğindeki koalisyonun hedefleri belirlemesi için ortak bir merkez kuracak.”

IŞİD VE EL NUSRA'YLA MÜCADELE SÜRECEK

IŞİD ve yakın zamanda Şam el Fetih Cephesi adını alan El Nusra’yla mücadeleyi bırakmayacağını belirten Korgeneral, mücadelenin ‘herhangi bir isim değişikliğinden etkilenmeden’ süreceğini ifade etti.

‘TÜRKİYE’NİN DESTEKLEDİĞİ ÖSO, KÜRTLERLE SAVAŞMAYI BIRAKMALI’

Türkiye tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu’nun Halep’teki Kürt güçlerle çatışmayı durdurması gerektiğine dikkat çeken Rudskoy, “Suriye’nin tamamında çatışmaların sona erdirilmesini öngören Rusya-ABD anlaşması kapsamında Özgür Suriye Ordusu’nun Halep’in kuzey,ndeki Kürt güçlerine yönelik saldırı operasyonlarına son vermesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu. /Sputnik

 

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…