PYD’den KDP’ye ‘Rojava Peşmergesi’ suçlaması

1 Eylül 2016
 PYD’den KDP’ye ‘Rojava Peşmergesi’ suçlaması

Kürdistan Demokrat Partisi ile AKP'nin Suriyeli Kürtlere karşı mücadele etmek için yakın ilişkiler içerisinde'' olduğuna vurgu yapan PYD Kürdistan Bölgesi Temsilcisi Garib Hasso, Barzani’ye bağlı Suriyeli peşmergelerin Suriye’nin kuzeyinde YPG’ye karşı savaştığını söyledi.

Kurdpress haber ajansına demeç veren PYD’nin Irak Kürdistan Bölgesi Temsilcisi Garib Hasso, Barzani’ye bağlı Suriyeli peşmergelerin Cerablus’ta bulunduğunu ve ÖSO giysileri içinde YPG’ye karşı savaştıklarını söyledi.

Garib Hasso, “Kürdistan Demokrat Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi Suriyeli Kürtlere karşı mücadele etmek için yakın ilişkiler içerisindedir. KDP ve Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) son dönemde Rojava peşmergeleri adı altında bir grubu Cerablus’a gönderdi. Bunların Özgür Suriye Ordusu giysileri ile PYD’ye karşı savaştıkları; ancak Kürtçe konuştukları söyleniyor. Eğer bu doğruysa bu Suriyeli Kürtlere büyük bir ihanettir. Tabi bu bir ihtimal olmaktan çıkmıştır; onlar Türkleri sürekli olarak Suriye Kürdistanına sokuyorlar” dedi.

Kürdistan Bölgesi: Rojava peşmergelerinin yaptıkları bizi bağlamaz

Irak Kürdistan Bölgesi Meclisi Peşmerge Komisyonu Başkanı Ari Harsin de yine Kurdpress haber ajansına verdiği demecinde Garib Hasso’nun iddialarına açıklık getirdi.

Irak Kürdistan Bölgesi’nde askeri eğitim verilen Rojava Peşmergelerinin kendi istekleriyle Suriye’ye döndüklerini söyledi.

Ari Harsin, “Suriye Kürdistanındaki bu kişilerin hangi siyasi eğilimlere sahip olduğu ve nasıl davrandığı Kürdistan Bölgesi hükümetini ve KDP’yi ilgilendirmez. Yaptıkları işlerden onların kendileri sorumludur” dedi.

KDP milletvekili Ari Harsin, Suriyeli Kürt partileri arasında ciddi ihtilaflar bulunduğunu belirterek “Bu mesele Kürt partileri arasında geçmişte de vardı. Kürdistan Bölgesi’nde de geçmişte KDP ile KYB’nin şiddetli ihtilafları vardı hatta iç savaşa bile girdiler. KDP ve Kürt Ulusal Konseyi’nin (ENKS) son dönemde Rojava peşmergeleri adı altında bir grubu Cerablus’a gönderdiğine dair sözler anlamsız ve temelsizdir, bunu yalanlıyoruz” dedi. / Ydh

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…