CHP liderinden ÖSO ve Che çıkışı

1 Eylül 2016
CHP liderinden ÖSO ve Che çıkışı

Kılıçdaroğlu''nun “Türk ordusunun bir çetenin emrine girmesi kabul edilemez” dediği öğrenildi. Meclis Başkanını da eleştiren kılıçdaroğlu, ''CHE, Küba’nın özgürleşmesinde, Kübalı olmamasına karşın en büyük katkıyı yapmış bir devrimcidir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin Merkez Yönetim Kurulu’nu topladı.

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda devam etmekte olan Fırat Kalkanı Harekatı da değerlendirildi.

Edinilen bilgilere göre “Türkiye Cumhuriyeti Ordusu’nun, Özgür Suriye Ordusu’nun gölgesinde kalması kabul edilemez” diyen Kılıçdaroğlu, “Ne olduğu belirsiz toplama bir orduyla Türkiye ordusunun ittifak yapması kabul edilemez. Türk askerinin tek başına Cerablus’a girme gücü var. Türk ordusunun bir çetenin emrine girmesi, onun gölgesinde kalması kabul edilemez” şeklinde ifadelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun, IŞİD’in bu denli büyümesinin tek sebebinin Türkiye hükümetlerinin yanlış Suriye politikası olduğunu vurguladığı, “Yanlış politikanın Türkiye’yi getirdiği nokta budur. Suriye politikası, Türkiye’yi ateşe attı. Şehir ortasında hala bombalar patlıyor. Gaziantep’e gittim, ailelerle görüştüm. Oradaki manzarayı tarif dahi edemem, korkunçtu. 5 yıl önce söylediğimiz tam da buydu. Bunları söylerken bizi Esadçı ilan ettiler. Şimdi de Türkiye’nin çıkarlarını savunuyoruz, o zaman da Türkiye’nin çıkarlarını savunuyorduk. Hükümet, Suriye’deki IŞİD’çilerle mücadele ederken, Türkiye’deki IŞİD’çilerle de mücadele etmek zorunda” değerlendirmesinde bulunduğu belirtildi.

POLİSE TURBAN

Kılıçdaroğlu, devlette liyakatın önemini bir kere daha vurguladığı toplantıda, polislere başörtüsü takılmasına yönelik yönetmelik değişikliğini de değerlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun, “Polisin daha önemli sorunları var, polislere başörtüsü serbestisiyle sanki polisin tüm meseleleri çözülmüş oldu. İsrail ile yaptıkları anlaşmayı gölgelemek için böyle bir yönetmelik değişikliğine sarılıyorlar” dediği ifade edildi.

KAHRAMAN'A ELEŞTİRİ

Toplantının gündemine TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Che Guevara’yı, “eşkıya” olarak nitelendirdiği değerlendirmeleri de geldi. Kılıçdaroğlu’nun, “Türkiye’nin gündemine bak, Meclis Başkanı’nın sözlerine bak. Che, her zaman haksızlığa karşı mücadele etmiş birisidir. Küba’nın özgürleşmesinde, Kübalı olmamasına karşın en büyük katkıyı yapmış bir devrimcidir” dediği belirtildi.

ANAYASA BRİFİNGİ

Toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bugün TBMM’de AKP'den Genel Sekreter Abdülhamit Gül, MHP’den afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ve CHP’den kendisinin katılımıyla ikinci turu başlayacak Anayasa paketi görüşmelerine ilişkin olarak bir bilgilendirmede bulundu. CHP; tatilde olan TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırmayı da gündemine aldı. /Milliyet / Meriç Tafolar 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…