Cerablus Askeri Meclisi: Türk uçakları bombalıyor, ölen siviller var

28 Ağustos 2016
Cerablus Askeri Meclisi: Türk uçakları bombalıyor, ölen siviller var

Türkiye, çarşamba günü operasyon başlattığı Cerablus'un güneyindeki Bırkus köyünü top ve savaş uçakları ile vuruyor. Demokratik Suriye Güçleri’ne bağlı Cerablus Askeri Meclisi komutanı Cudi Cerablus, sivillerden çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu dile getirdi

Türkiye bu sabah saat 10.20 sularında Cerablus’un 13 kilometre güneyinde bulunan Bırkus köyünü obüs toplarıyla ve savaş uçakları ile vurmaya başladı. Türk askeri kaynakları Türk savaş uçaklarının köyde YPG ve Demokratik Suriye Güçleri mevzilerini bombaladığını aktardı. Cerablus Askeri Meclisi yetkilileri ise bombardımanda sivillerin de öldüğünü dile getirdi.

Konuyla ilgili Sputnik’e konuşan Demokratik Suriye Güçleri’ne bağlı Cerablus Askeri Meclisi komutanı Cudi Cerablus, Bırkus köyünde tamamen sivillerin yaşadığını belirtip bombardıman nedeniyle köyün kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

'2 TÜRK ASKERİ HAYATINI KAYBETTİ, 4 ASKER DE YARALANDI'

Cudi, şöyle devam etti: "ÖSO ve Türk askeri bizim elimizdeki köylere ağır silahlarla saldırıyor. Dünden beri yaşanan şiddetli çatışmalarda ÖSO’dan 29 kişi öldü. 2 Türk askeri de hayatını kaybetti, 4 Türk askeri yaralandı. 3 Türk tankını imha ettik. Çatışmalar devam ediyor. Güçlerimiz mevzilerinde. Sonuna kadar direneceğiz."

Türkiye daha öncede Afrin, Kobani ve Derik bölgesinde YPG mevzilerini obüs toplarıyla vurmuştu.

AA: TANKLAR SINIRIN TÜRKİYE TARAFINDA BEKLİYOR

Bu arada AA'nın aktardığına göre 5. gününe giren Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında tank ve zırhlı personel taşıyıcılar, sınırın Türkiye tarafında bekliyor. Suriye topraklarında ise el yapımı patlayıcılar, TSK tarafından kontrollü şekilde etkisiz hale getiriliyor.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…