Gaziantep'te düğüne bombalı saldırı: 30 ölü, 94 yaralı

21 Ağustos 2016
Gaziantep'te düğüne bombalı saldırı: 30 ölü, 94 yaralı

ERDOĞAN FETÖYÜ İŞARET ETTİ --Gaziantep'teki sokakta organize edilen kına gecesinde patlama meydana geldi. Gaziantep Valiliği'nin son açıklamasına göre patlamada 30 kişi yaşamını yitirdi, 94 kişi yaralandı. Patlamada canlı bomba şüphesi var. 

HDP'den Gaziantep açıklaması: Parti üyelerimizin düğününe yapılan saldırıyı lanetliyoruz

Halkların Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu, Gaziantep'teki saldırı ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.

"Gaziantep'teki insanlık düşmanı saldırıyı lanetliyoruz. Gaziantep'te Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki partili üyelerimizin düğününe yönelik terör saldırısı sonucunda salonda bulunan çoğunluğu kadın ve çocuk çok sayıda yurttaşımız yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralımız var. Acımız büyük. Bu saldırıyı yapanları, arkasındaki güçleri, zihniyeti en sert biçimde kınıyor ve lanetliyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Eş Genel Başkanlarımız ve milletvekillerimizden oluşan bir heyet Gaziantep'e gitmek üzere yola çıkmıştır" denildi. 

DEMİRTAŞ PROGRAMINI İPTAL ETTİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyetin de programlarının iptal edildiği açıklandı. HDP'den yapılan yazılı açıklamada, "Bir dizi diplomatik temasta bulunmak üzere bu gece saatlerinde Güney Afrika'nın Cape Town kentine gidecek olan Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş başkanlığındaki, milletvekillerimiz Sayın Bedia Özgökçe ve Sayın Osman Baydemir'den oluşan heyetimiz, Antep'te meydana gelen katliam nedeniyle programlarını iptal etmişlerdir" denildi.

AKP'li Şamil Tayyar: Gelen ilk bilgi IŞİD 

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep'teki bombalı saldırının failinin, gelen ilk bilgiler yönünde terör örgütü IŞİD'in yaptığını söyledi.

Şamil Tayyar, bir televizyon kanalındaki telefon bağlantısında gelen 100'ün üzerinde yaralı olduğunu aktardığı, saldırının ilk gelen bilgiler doğrultusunda terör örgütü İŞİDin yaptığını kaydederek, şöyle konuştu: 

"Maalesef çok iç karartıcı bilgiler ulaşmaya başladı. İnşallah sanıldığı gibi büyük bir facia olmaz diye umut etmek istiyorum. Sanıyorum 100'ün üzerinde yaralı var. Bunların içerisinde durumu çok ağır olanlar var . İlk gelen bilgiler DAEŞ'in yaptığı. Ülkemize geçmiş olsun diyorum. İnşallah bu gelen ilk bilgiler doğru değildir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Bu saldırının yaşandığı yer daha çok Doğu'dan göç edenlerin yaşadığı bölge. Yani çoğunlukta Kürt kardeşlerimizin yaşadığı bölge. Belli sayıda ölü olduğu şeklinde de bilgiler geliyor."

Erdoğan: FETÖ ..

"Darbe girişimi başarsız olunca özellikle dikkatleri bu bölgeye çekiyorlar. Çünkü bir hedefleri var bu hedefleri için ellerinden geleni yapıyorlar ama boğulacaklar. Türkiye terör örgütlerinin tamamına kendisini kapatmış bir ülke. Teröre karşı bir parti hariç büyük bir dayanışma var. Biz teröre karşı geri adım atmayacağız."

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…