Bolivya'da anti-emperyalist askeri akademi açılıyor

18 Ağustos 2016
Bolivya'da anti-emperyalist askeri akademi açılıyor

'DARBECİ YETİŞTİRİYOR' DİYE ASKERİ OKULLARI KAPATANLAR.. BUYRUN, YAŞAMI SAVUNAN OKULLAR AÇIN! -- Bolivya yönetimi, ülkede amacı ABD'nin bölge ve dünya politikalarına karşı durmak olan anti-emperyalist bir askeri akademinin açılacağını duyurdu.

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, yeni bir bölgesel askeri akademi kuracaklarını söyledi. Anti-emperyalist bir askeri akademi hedeflediklerini söyleyen Morales, yeni açılacak kurumda, ABD'nin emperyalist varlığını karşılamak için eğitim verileceğini belirtti.

Sol'un haberine göre, Bolivya'nın doğusundaki Santa Cruz kentinde açılacak okula, Juan Jose Torres'in adının verileceği ve okula başlangıçta 100 öğrencinin alınacağı duyuruldu.

Bolivya Savunma Bakanı Reymi Ferreira ise, "Anti-emperyalizm okulu, ABD'nin okulları aksine hayatı korumayı amaçlıyor" diyerek, ABD'nin Amerika kıtası üzerine açtığı askeri okulda 'beyni yıkanmış ordu subaylarının' düşmanın Latin Amerika halkları olduğuna inandırıldığını ve onlara insanları öldürmenin normal ve hukuki bir şey olduğunun öğretildiğini söyledi.

Ferrerira, askeri okulda öğretilecek anti-emperyalist doktrinin, ülkenin egemenliğine karşı tehlikelerin sezilmesini de sağlayacağını belirtti.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…