'Necdet Özel yalan söylememeli, 3 kez FETÖ'cü listesi verdim'

16 Ağustos 2016
'Necdet Özel yalan söylememeli, 3 kez FETÖ'cü listesi verdim'

 Emekli askeri hâkim Üçok, eski Genelkurmay Başkanı Özel'in 'FETÖ'cü askerlerden haberi olmadığı' yönündeki beyanlarına ilişkin 'Yalan söylememeli, 3 kez FETÖ'cü listesi verdim' dedi. Üçok, FETÖ tehlikesinin hala bitmediğini belirterek, 'Meclis'te grup toplantıları varken, bir emir alabilirler ve iki F-16 Meclis'i yerle bir edebilir' diye konuştu.

Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, 'FETÖ yanlısı darbeci generallerin kendi döneminde terfi aldığı' için eleştirilen eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in "Benim hiç haberim yoktu FETÖ'cülerden, bir ihbar gelmedi hiç" şeklindeki sözlerine ilişkin, "Genelkurmay Başkanı yalan söylememeli. Özel'in Genelkurmay Başkanlığı yaptığı dönemde 21 Nisan 2014, 30 Nisan 2014, 13 Temmuz 2014 tarihlerinde, 3 defa Askeri Savcılık'a gidip ifade vermişliğim var. O tarihlerde 'F List' dediğimiz Fethullahçı listesini bizzat savcıya verdim. Aynı listeyi Ankara, İzmir, İstanbul Cumhuriyet Savcılıklarına verdim. Yani, 'Haberim yoktu' diye bir şey yok, senin askeri savcın bu bilgileri defalarca yetkili birimlere vermiş, anlatmış" dedi.

'BİR EMİR ALACAKLAR, İKİ F-16 MECLİS'İ YERLE BİR EDECEK'

Genelkurmay savcısıyken Balyoz davasına dahil edilen ve 4 yıl 10 ay hapis yatan Üçok, Sözcü gazetesinden Özlem Gürses'e konuştu. "Darbe başarılı olsaydı ikinci Sevr'i yaşayacaktık" diyen Üçok, tehlikenin bitmediğini vurgulayarak "Son 10 yılda sadece TSK'ya alınan askeri okul öğrencilerinin toplam sayısı 50 bin civarıdır. Bunların neredeyse tümü şifreyle, hileyle girmiş FETÖ'cü öğrenciler. Bunlar hâlâ orduda. Üç beş ay sonra hiçbir şey olmamış gibi bunlar uçaklarını uçuracak, tanklara binecek, Güneydoğu'ya göreve gidecek. Ama bir salı günü mesela, Meclis'te grup toplantıları varken, bir emir alacaklar ve iki F-16 Meclis'i yerle bir edecek. Bu olabilir mi? Bana sorarsanız hâlâ olabilir" diye konuştu. Üçok'un o açıklamalarının devamı ise şöyle:

'DARBE BAŞARILI OLSAYDI NE OLACAKTI?'

Çok acı, çok kanlı bir tablo olacaktı. Yüzbinlerce insan hapse atılacak, binlerce insan hayatını kaybedecekti. Bu kaotik ortamdan yararlanan uluslararası toplum ikinci bir Sevr'i bize yaşatacaktı. Türkiye bölünecek, Ermenistan, Kürt Bölgesi ayrılacak, ülke işgal altına girecekti."

'NECDET ÖZEL, 'HABERİM YOKTU' DEMEMELİ'

"Genelkurmay Başkanı yalan söylememeli. Özel'in Genelkurmay Başkanlığı yaptığı dönemde 21 Nisan 2014, 30 Nisan 2014, 13 Temmuz 2014 tarihlerinde, 3 defa Askeri Savcılık'a gidip ifade vermişliğim var. O tarihlerde "F List" dediğimiz Fethullahçı listesini bizzat savcıya verdim. Aynı listeyi Ankara, İzmir, İstanbul Cumhuriyet Savcılıklarına verdim. Yani, "Haberim yoktu" diye bir şey yok, senin askeri savcın bu bilgileri defalarca yetkili birimlere vermiş, anlatmış."

'GENELKURMAY BAŞKANI'NIN ÖNÜNE GELEN BİLGİNİN 10'DA BİRİ BİZDE YOK'

('Sizin savcı olarak ulaştığınız bir bilgiye Genelkurmay Başkanı'nın ulaşamaması mümkün mü?' sorusuna cevaben) "Teorik olarak imkansız. Genelkurmay Başkanı'nın önüne gelen bilgi akışının 10'da biri bizde yok. Necdet Özel'in 'Bunu bilmiyordum' demesi, şu anda görevde olan Genelkurmay Başkanı'nı ve komuta kademesini korumak için. Çünkü Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve komuta kademesi bu darbe sürecinde çok başarısız ve basiretsiz bir yönetim gösterdi."

'NE YAPABİLİRLERDİ, NE YAPMADILAR?'

"2011'den 2015'e kadar terfi ettirdikleri bütün generallerin yüzde 70'i fiilen 15 Temmuz darbesinin içinde yer aldılar. Bir komuta kademesi düşünün ki, her gün beraber oldukları insanlar darbeci ve bundan haberleri yok! Bu birincisi. İkincisi, MİT Müsteşar Yardımcısı saat 16.00'da geliyor, "Bir hareketlilik var" diyor, bizim ekip ikna olmuyor. 18'de MİT Müsteşarı geliyor, bu komuta kademesi ne yapıyor peki? Biri düğüne gidiyor, biri İstanbul'un ara sokaklarında dolaşıyor, Jandarma Genel Komutanı'nın ise nerede olduğunu bilmiyoruz. Kara Kuvvetleri Komutanı kameriyedeki darbecilerle çay içiyor. Acizliğe bakar mısın! Bunları eleştirmeyeceğiz de kimi eleştireceğiz?"

'15 TEMMUZ GECESİ, TSK'DA 5 GRUP VARDI'

"Benim gördüğüm şu; 15 Temmuz gecesi TSK'da 5 grup vardı. Birincisi, darbeciler. İkincisi, bu darbecilere üstü kapalı destek verenler. Köprüye asker çıkmış, kimse müdahale etmedi. 5 uçak kalkmış Meclis'i bombalıyor kimse engel olmamış. Bizim ülkemizde 8 adet F-16 filosunda toplam 160 uçağımız var. Hiçbiri müdahale etmedi. Bu üstü kapalı destektir. Üçüncü grup, darbe başarılı olursa darbecilerden yana olacak, olmazsa hiç açık etmeyecek bir fırsatçılar grubu. Dördüncü grup, hainler grubu. Herkes darbe gecesi sokaklara çıkmışken, bu gruptaki askerler evlerinde oturup TV seyretti. Son grup ise kahraman dediğimiz çocuklar. Darbecilere karşı mücadele eden, silahlı çatışmaya giren, bazıları Balyoz'dan yargılanmış vatansever gerçek kahramanlar. TSK içindeki bu 5 grubu biz iyi tespit edemezsek, kim olduğunu açıkça ortaya koyamazsak, bu darbenin analizini yapamamış oluruz."

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…