De Niro, Donald Trump'ı şizofrenik 'Taksi Şöförü'ne benzetti

14 Ağustos 2016
De Niro, Donald Trump'ı şizofrenik 'Taksi Şöförü'ne benzetti

22. Saraybosna Film Festivali'nde 'Yaşam Boyu Başarı' ödülüne layık görülen Hollywood'un ünlü aktörü Robert De Niro, ABD'nin Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ı kendisinin 1976 yılında canlandırdığı şizofrenik taksi şöförü karakteri Travis Bickle'a benzetti.

Festival kapsamında bu yılki Saraybosna'nın Kalbi Yaşam Boyu Başarı Ödülüni alan ABD'li aktör Robert De Niro'ya, festivalin açılış törenine katıldı. Törenin ardından De Niro'nun ünlü filmi 1976 yapımı Taksi Şöförü'nün 40.yılı için düzenlenmiş versiyonunun gösterimini de sunan ünlü aktör, gösterimin ardından kendisine filmle ilgili sorulan soruları cevapladı. Moderatörün kendisinin canlandırdığı Bickle karakterinin rusal hastalığı hakkında daha detaylı bilgi vermesini istemesi üzerine De Niro "Bu konuda aklımdan ilk geçen isim Donald Trump oluyor" şeklinde söze giriş yapınca salonda büyük bir alkış koptu.

'HER KONUŞMASI SAÇMALIK'

73 yaşındaki De Niro sözlerine şöyle devam etti: "Seçim kampanyası boyunca söylediği herşey tamamen çılgınca, saçma şeyler. O tam bir kaçık.Donald Trump gibi insanlar asla bulundukları mevkide olmamalılar. Bu yüzden Tanrı bize yardım etsin. Bildiğiniz gibi Bickle filmin sonunda yeniden taksi şöförlüğüne dönüyor ve hatta ödül de alıyor. Bu da biraz günümüzü anımsatıyor bana." 

220'DEN FAZLA FİLM YARIŞIYOR

 Bosna Hersek'te yaşanan savaşın izlerini silmek ve Saraybosna'yı yeniden kültür ve sanatın adresi yapmak amacıyla düzenlenen 22. Saraybosna Film Festivali (SFF)'nde ödül alan De Niro, Saraybosna'yı her zaman hatırlayacağını belirterek, "En zor zamanlarda, büyük bir cesaret örneği gösteren dünya üzerinde başka bir şehrin olmadığını düşünüyorum." dedi. 3 bin davetlinin katıldığı bu seneki festivalde farklı kategorilerde 220'den fazla film yarışıyor.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…