AKP 'Yenikapı ruhunu' Doğu'ya taşımak istiyor

12 Ağustos 2016
AKP 'Yenikapı ruhunu' Doğu'ya taşımak istiyor

CHP, MHP DAVET EDİLECEK --AKP'nin eylül ayı başında Diyarbakır, Van ve Mardin başta olmak üzere Doğu illerinde 'Yenikapı ruhunu' taşıyan etkinlikler ve yardım kampanyaları yapacağı kaydedildi.

Erdoğan HDP'ye saldırısını, cemaat-AKP ortaklığının kanla bitirildiği 15 temmuz darbe girişiminden sonra da sürdürüp OHAL vasıtasıyla HDP'nin en büyük örgütlerinden İstanbul merkezine operasyon düzenlerken, CHP ve MHP ile elde ettiği Yenikapı konsensüsünü Kürt halkına da dayatmak istiyor.

Kurban Bayramı öncesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yardım kampanyası gerçekleştireleceği, buna CHP ve MHP'li il başkanlarının da davet edileceği belirtildi.

HaberTürk'ten Volkan Yanardağ'ın aktardığına göre, AK Parti, bölgedeki yoksul ailelere ve ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak. Diyarbakır, Mardin ve Van'da yapılacak toplantılarda, yardımların ve çalışmaların organizasyonu ele alınacak. Kurban Bayramı'nda da ünlü isimlerden oluşan heyetler, yardımları bizzat vatandaşlara ulaştıracak.

Projeye dahil 12 ilin CHP ve MHP il başkanları da organizasyonlara davet edilecek. Yardım faaliyetlerini 3 partinin birlikte yürütmesi sağlanacak. Etkinliklere Yenikapı'da olduğu gibi HDP'nin davet edilmemesi düşünülüyor.

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…