'En son oyunumu Kenan Evren yasaklamıştı, 35 yıl sonra AKP-OHAL yasaklıyor'

9 Ağustos 2016
'En son oyunumu Kenan Evren yasaklamıştı, 35 yıl sonra AKP-OHAL yasaklıyor'

Genco Erkal’ın İstanbul Kadıköy Lisesi’nde sahnelediği 'Güneşin Sofrasında Nazım ile Brecht' adlı oyunun gösterimleri iptal edilmişti. Erkal, konuya ilişkin açıklama yaptı

Genco Erkal yönetimindeki Dostlar Tiyatrosu'nun İstanbul Kadıköy Lisesi bahçesindeki tarihi Mahmut Paşa Konağı'nda gerçekleştirdiği açık hava tiyatrosu, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle iptal edildi.

Kadıköy Lisesi bahçesinde Ağustos ayı boyunca haftanın üç günü sahnelenecek olan, Genco Erkal'ın uyarlayıp yönettiği ve oynadığı 'Güneşin Sofrasında Nazım ile Brecht' adlı oyunun gösterimleri kaldırıldı. 

Kadıköy Lisesi Okul Aile Birliği, Dostlar Tiyatrosu'na gönderdiği bir yazı ile etkinlik için yapılan sözleşmenin yasal zorunluluktan dolayı fesih edildiğini duyurdu.

Gerekçe olarak ise “Ülkemizde yaşanan terör olayı neticesinde kurumumuz ve kişilerin güvenliği açısından uygulanması ve uyulması gereken tedbirlere göstermiş olduğunuz anlayış ve hassasiyete teşekkür ederiz” denildi.

Genco Erkal, yasak kararına ilişkin kişisel Twitter hesabından, konuyla ilgili olarak, "En son 1981 yılında Her Gün Yeni Baştan adlı oyunumu Kenan Evren yasaklamıştı. Tam 35 yıl sonra Güneşin Sofrasında'yı AKP-OHAL yasaklıyor." ifadelerini kullandı./ Demokrat Haber

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…