Yüksekdağ'dan Yenikapı eleştirisi: Milliyetçi mutabakat kuruyorlar

8 Ağustos 2016
Yüksekdağ'dan Yenikapı eleştirisi: Milliyetçi mutabakat kuruyorlar

 HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dün Yenikapı'da düzenlenen mitinge HDP'nin katılmamasıyla ilgili "Darbenin ardından darbeye karşı yine Kürtlere karşı milliyetçi bir ittifak kurmaya çalışıyorlar. Yeni bir milliyetçi mutabakat kuruyorlar. Kürt halkının içinde olmadığı her mutabakat olduğu gibi bu mutabakat da yıkılacak" ifadelerini kullandı.

Mersin'de parti temsilcileri ile yapılan toplantıda konuşan Yüksekdağ, dün Yenikapı'da AKP, CHP ve MHP'nin katılımıyla yapılan 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'yle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bianet'in haberine göre, Yüksekdağ'ın konuşmasında şu ifadeler öne çıktı:


  • Bize hazırladıkları kafeslere girmeyi kabul etmedik, etmeyeceğiz. Bize dayatılan esarete karşı özgürlük diyeceğiz. Halkın iradesi dedik, diyeceğiz. Karşınızdaki siyasi anlayış ve siyasi statüko bu mücadelemizi boşa çıkarmaya çalışmaktadır. Bizleri bu siyaset sahnesinden silmek istiyorlar. Çünkü onlar korkuyorlar. Onlar halkların kendi kendisini yönetmesinden korkuyorlar. HDP onlara bir yıl önce bu korkuyu yaşattı.
  • 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki bu siyasi iktidar kendi yarattığı FETÖ ve paralel yapılanmasına karşı darbe karşıtı demokrasi savunucusu gibi hareket ediyor. Ama biz biliyoruz. Düne kadar ortaklık yaptıkları ile araları bozulunca ortalığı darbe ve savaşa bırakanlar bugün kendisini demokrasinin tek savunucusu gibi görüyorlar. 'Biz gelmesek kaos gelir' diyenler darbe getirdiler bu ülkeye.

  • Ama bu darbe yeni değil. 7 Haziran'da halkımıza karşı, Kürt Özgürlük Mücadelesi ile yapılan müzakere sürecine karşı yapılan darbedir. Sayın Abdullah Öcalan'a 5 Nisan tarihinden bu yana dayatılan tecritle hayata geçirilen darbedir. Sayın Abdullah Öcalan bu günün geleceğini çok net gördü ve yıllar önce uyardı hepimizi ve mevcut siyasi iktidarı. Dinlemiş olsalardı böyle bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalmayacaktı Türkiye halkları.
  • OHAL ile hiçbir siyasi sorunu çözemedikleri gibi çözemezler. Çünkü halkın özgürlük talepleri savaşılacak değil barışılacak taleplerdir. Bir halka karşı bir yıl önce savaş açtılar. Ve zamanla birbiri ile savaşan yapılar haline dönüştüler. Kürt halkına savaş ilan eden kendi içinde de barış nedir bilemez" diye konuştu.

'MİLLİYETÇİ BİR İTTİFAK KURMAYA ÇALIŞIYORLAR'

  • İktidarın Kürtlere karşı oluşturduğu ittifak bir yıl sonra kendisine darbe olarak döndü. Darbenin ardından darbeye karşı yine Kürtlere karşı milliyetçi bir ittifak kurmaya çalışıyorlar. Böyle bir süreçte bir mutabakat kurdular ve üçü bir araya geldiler. Dördüncünün etrafında bir araya geldiler. Yeni bir milliyetçi mutabakat kuruyorlar. Ama o da yıkılacak. Yenikapı'da hazırladıkları şovla günü kurtarmaya çalışıyorlar. Ama çok sürmeyecek ve bu mutabakat da yıkılacak.

'ONLARIN YOLU YENİKAPI'DA BİTER'

  • 'HDP'yi dışarıda bıraktık. HDP haricinde' diyorlar. HDP hiçbir zaman sizin içinizde olmayacak ki. O yüzden 3 parti ile bir araya gelip yeni mutabakatlarını kutluyorlar. Ama biliyorlar ki Kürt halkının içinde olmadığı her mutabakat olduğu gibi bu mutabakat da yıkılacak. Daha fazla ayakta duramayacak. Onların yolu Yenikapı'da biter ama bizim yolumuz her daim devam eder.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…