'Fetö' delilleri hem 80 koli hem de bir bölümü Türkçe!

6 Ağustos 2016
'Fetö' delilleri hem 80 koli hem de bir bölümü Türkçe!

GÜLEN'İN İADESİNİ İSTEYEN, BİR BÖLÜMÜ TÜRKÇE OLAN 80 KOLİ Mİ YOLLAR? --Gülen hakkında AKP hükümetin ABD'ye gönderidiği belge 80 koli. Bunların bir kısmı türkçe! Yani ABD Adalet bakanlığı bu dosyaları incelemek için önce tercüman arayacak..

ABC Gazetesi Washington temsilcisi ve yazarı Yılmaz Polat bugünkü yazısında AKP hükümetinin, Fetullah Gülen'nin iadesin ilişki gelişmleri yazdı. Verdiği bilgilere göre Gülen'in iadesi konusunda başlatılacak sürecin uzun bir zaman alacağını, dava dosyalarının 80 koli oldğunu ve bir bölümünün türkçe olduğunu, dolayısıyla muhtemelen FETÖ davasının Başkanlık seçimlerinden sonraya sarkacağını belirtti. 

Bu da, AKP iktidarının, terör örgütü lideri ve 15 Temmuz darbe girişiminin planlayıcısı olarak Fettullah Gülen'in iadesi talep ederken samiyetini sorgulamayı akla getiriyor..

Yılmaz'ın 'Fetö' delillerinin bir bölümü Türkçe başlıklı yazısı şöyle:

Amarikalı bir yetkiliyle Washington- Ankara ilişkilerindeki Fethullah Gülen’in iadesiyle ilgili son durumu konuşuyorum.

Sona saklamadan hemen söyleyim.

'ABD'yle Erdoğan daha çok papaz olur'

Obama Yönetimi, Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin bugüne kadar söylediklerinin dışında Ankara’nın isteği doğrultusunda bir adım atması beklenmiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Hükümeti Dışişleri Bakanı John Kerry'nin 24 Temmuz'da yapacağı ziyaretten fazla umutlanmasın.

Yönetim şimdiye kadar resmi olarak ne açıklama yaptıysa Kerry de Ankara'da (henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşüp görüşmeyeceği belli değil ama) Başbakan Binali Yıldırım ve Türk mevkidaşı Çavuşoğlu'na aynı şeyleri söyleyecek.

Yani, Gülen'in iadesi ABD hukuk sistemi içinde Türkiye'den gönderilecek deliller incelenerek Federal Mahkeme tarafından başlatılacak sürec sonunda verilecek karara bağlı olarak gelişecek.

Kerry'nin bu konuda Ankara’da süre vermesi mümkün görünmüyor.

Amerikalı muhatabım, bu sürecin uzun yıllar sürebileceğini hatırlatıyor.

'Türk Hükümeti Yeterli delil gönderdi mi? yasal süreç ne zaman başlar' diye soruyorum.

Müstehzi bir ifadeyle 'Türk basını da yazdı 80'den fazla koli tutuyor' dedi.

Gönderilen delillerin bir bölümü Türkçeymiş.

Hükümet neden Türkçe gönderip tercüme işini Amerikalılara bırakmış anlamadım ama ABD Adalet Bakanlığı bir süre de tercüme işiyle uğraşacağa benziyor.

Adalet Bakanlığı Uluslararası İşlere bakan daire (The Office of International Affairs (OIA) herhalde şimdiden Türkçe mütercim aramaya başlamıştır.

Hergün bir şey söyleniyor ama şu ana kadar iki ülke adalet bakanlıkları arasında Gülen'in iadesine ilişkin resmi bir işlem yapılmadığını tekralamakta yarar var.

Dışişleri Bakanı Kerry'e Avrupa ve Avrasya'dan sorumlu yardımcısı Victoria Nuland eşlik edecek.

ABD'li yetkili Gülen'in (henüz seyahat yasağı yok ama) başka bir ülkeye kaçabilir yolundaki görüşlere katılmadığını söyledi.

'Fetö' davası büyük olasılıkla yeni başkan seçilecek Hillary Clinton dönemine sarkacak.

Kasım ayındaki seçime kadar (topal ördek-lameduck) durumunda olan Obama Yönetimi biraz da bu rahatlıkla hareket ediyor.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…