HDP’den CHP’ye miting tepkisi: 'Beraaber yürürler aynı yollarda'

5 Ağustos 2016
HDP’den CHP’ye miting tepkisi: 'Beraaber yürürler aynı yollarda'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı’da pazar günü düzenlenecek mitinge katılma kararı almasına HDP’den tepki geldi. AKP mitinglerinde yuhalatılmasını hatırlatan CHP tabanından da tepkilerin geldiği bildiriliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Yenikapı’da 7 Ağustos’ta düzenlenecek 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılma kararı almasına HDP’den tepki geldi.

Kılıçdroğlu önce katılma teklifini reddetmiş, ardından Erdoğan'ın ve başbakanın ısrarcı olması üzerine teklifi yeniden değerlendireceğini söylemiti. 

Bu arada 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de CHP liderini telefonla arayarak mitinge katılmasının önemli olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu pmitinge katılmak için iki şart öne sürdü. Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'dan 'devlet protokolü uygulanmasını' ve dev bir Atatürk posterinin yer almasını' istedi. Bu koşulların kabul edilip edilmediği bilinmiyor. Ama CHP liderine hem parti içinden hem de dışından eleştiri gelmeye başladı. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu kararı CHP tabanından çok tepki gördü. CHP tabanı daha önce AKP mitinglerinde yuhalatılan, çeşitli hakaret ve iftiralara maruz kalan Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı Mitingi'ne katılma kararı CHP tabanı ve çevresinin tepkisini çekti.  

Kılıçdaroğlu’nun mitinge katılmasını HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Twitter'da “Beraaaber yürürler aynı yollarda. Beraaaber ıslanırlar yağan yağmurda” sözleriyle eleştirdi.

Baluken devamında şunları yazdı:

“AKP-CHP-MHP ortaklığı yeni değil,"devletin bekası" ve "terörle mücadele" kılıfıyla 7 Haziran'dan beri sağlanan Kürt karşıtı bir ittifaktır.

“AKP-CHP-MHP 1 yıldır savaş sürecini birlikte yürütmüş,vekillerin dokunulmazlığını kaldırıp, cuntacılara dokunulmazlığı birlikte getirmişlerdir.

“3'ü bir arada savaş cephesi (AKP-CHP-MHP) Sivil Darbeyi birlikte meşrulaştırmış,Karargah Darbesinin zeminini birlikte yaratmışlardır.

“3’ü bir arada Savaş Cephesinin, ülkeyi Darbe ya da Diktatörlük tehlikesinden çıkarmasını beklemek, yazın ortasında kar yağmasını beklemek gibi.”

Beraaaber yürürler aynı yollarda

Beraaaber ıslanırlar yağan yağmurda... https://t.co/yU8l4wPhAS

— İdris BALUKEN (@idrisbaluken) 5 Ağustos 2016

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…