Suriye ordusu 12 yaşındaki çocuğun kafasını kesen ÖSO birliklerini vurdu!

23 Temmuz 2016
Suriye ordusu 12 yaşındaki çocuğun kafasını kesen ÖSO birliklerini vurdu!

Suriye Ordusu, geçtiğimiz hafta Halep'te Filistinli hasta bir çocuğun kafasını kesen, AKP'nin 'ılımlı' muhalefet diye dest eklediği ÖSO'ya bağlı Nureddin Zengi Tugayları isimli çeteyi, çocuğun kafasının kesildiği yerde bastı!

ÖSO'ya bağlı Nureddin Zengi Tugayları isimli cihatçı çete, geçtiğimiz hafta Halep'te Filistinli bir çocuğun kafasını kesmişti. Cihatçı militanlar, Filistinlilere saldırarak işgal ettikleri Halep kuzeyindeki Handarat Kampı'nı Suriye Ordusu ve Filistinlilerin saldırı karşısında kaybetmelerinin ardından 12 yaşında hasta bir çocuğun kafasını "Esad'ın askeri bu" diyerek kesmişlerdi. Hasta çocuğa önce işkence yapan ÖSO birlikleri, ardından da bir kamyona yatırarak kafasını kesmiş ve bunu bir propaganda videosu olarak yayınlamışlardı.

Bu katliamın ardından harekete geçen Suriye Ordusu, cihatçıların Halep çevresinde işgali altında tuttukları son bölgelere yönelik başlattığı saldırıyı kuvvetlendirdi.
Suriye Ordusu ve müttefikleri cihatçı ÖSO'ya bağlı Nureddin Zengi Tugaylarının elinde tuttuğu bu son bölgeyi de dün yoğun bir şekilde vurdu.
ABD, katliamı düzenleyen örgütü Türkiye üzerinden desteklediğini itiraf ederken bu örgüte Suriye Ordusu'nun elinde olmayan Tow yüksek teknolojili füze sistemi vermişti.

Suriye Ordusu'nun önceki hafta başlattığı Halep'e yönelik yoğun saldırı sonucu cihatçılar kentte tamamen kuşatma altına alındı. Halep savaşı, Suriye'ye yönelik ABD-İsrail-Türkiye-Suudi Arabistan ve Katar öncelikli ve Batılı devletlerin de desteği ile hareket eden cihatçıların saldırısını bitirecek mücadele olarak anılıyor. ABD, Türkiye ve Suudi Arabistan öncülüğünde cihatçıları destekleyen ülkeler bu katliamcı cihatçı çeteleri "ılımlı" olarak ele alıyor ve Suriye Ordusu'nun bunları vurmasının doğru olmadığını iddia ediyorlar. / ABC

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…