Darbeciler boşanma fetvası çıkarıp dolar almış

22 Temmuz 2016
Darbeciler boşanma fetvası çıkarıp dolar almış

NTV'den Gökhan Gerçek'in verdiği bilgiye göre, darbeci subayların, darbenin ardından dövizin artacağını öngörerek tüm hesaplarını boşaltıp dövize çevirdiği iddia ediliyor. Genelkurmay karargahında ayrıca darbe sonrasında çalışılacak subaylara ilişkin liste ele geçirildi.

Eğer bu doğruysa, darbe  girişimi hakkındaki analizler büyük ölçüde değişmek zorunda kalacaktır. Çünkü darbenin zamanlaması üzerine söylenenler, genelliklle, siyasi iktidarın ve genelkurmayın hazırlamış olduğu tasfiye ve bu tasfiyeye binaen darbe girişiminin olduğu gecenin ertesi sabahında yapılmasına karar verilen gözaltıların haber alınmasına dayandırılıyor..

TSK'da görev yapan subaylarla ilgili 'güvenilir, güvenilmez' diye notlar alınmış. Güvenilir listesine konan askerlerle ilgili notlar bulundu. Listede darbeden haberi olmayan subayların yanında güvenilir-güvenilmez şeklinde notlar düşüldüğü belirtildi.

'BOŞANMA FETVASI' ÇIKARILMIŞ

Bu arada darbenin başarısız olma ihtimali ve eşlerin zarar görmemesi için darbeden önce ‘boşanma fetvası' verilmiş. 300'e yakın şüpheli askerin darbenin başarısız olması durumunda eşlerinin deşifre olmaması için bir ay önceden itibaren çeşitli tarihlerde boşandığı da savcılığın tespitleri arasında.

GÖRÜNTÜLER İMHA EDİLMİŞ

Genelkurmay'a baskın anı ve içeride yaşananlara ilişkin görüntülerin de darbeciler tarafından imha edildiği belirtiliyor. Harddisklerin üzerinden defalarca tanklarla geçildiği öğrenildi. Hasar görmüş hardiskler kurtarılmaya çalışılıyor.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…