Kılıçdaroğlu darbecilere verdiği cevabı açıkladı!

22 Temmuz 2016
Kılıçdaroğlu darbecilere verdiği cevabı açıkladı!

15 Temmuz darbe girişiminde bulunan askerler tarafından CHP'ye de telefon açılmış. Askerlerin, CHP'yi ikna etmek için, "Genelkurmay Başkanı darbenin başında" dediği; CHP'den ise "Biz kimden gelirse gelsin darbeye karşıyız" yanıtı verildiği öğrenildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Yaveri Levent Türkkan darbe girişiminde kilit rol oynadığı öğrenilmiş, Türkkan'ın ifadesi ülke gündemine geniş yer bulmuştu.

15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan askerler tarafından CHP'ye de telefon açılmış. Askerlerin, CHP'yi ikna etmek için, "Genelkurmay Başkanı darbenin başında" dediği; CHP'den ise "Biz kimden gelirse gelsin darbeye karşıyız" yanıtı verildiği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU O GECEYİ ANLATTI

CHP Genel Balkanı Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin NTV canlı yayınında şunları söyledi:

Doğrudan bir iletişimimiz yoktu. Ne olup bittiğini biz de merak ediyorduk. Uçaktayken haber geldi. 21:50 uçağı ile biz dış politika ile ilgili strateji belgesini açıklamak üzere İstanbul’a gitmiştik. Daha uçak piste iner inmez cep telefonlarından biz olayı ve vahameti öğrendik. Darbe konusunda Sayın Genelkurmay Başkanı'nın darbenin başında olduğu bilgisi bize geldi Genelkurmay Özel Kaleminden.

'DARBEYE KARŞIYIZ' DEDİK

Biz hemen "Kimden gelirse gelsin darbeye karşıyız" dedik. Böyle bir süreç yaşadık.

BİZİ YANILTMAYA ÇALIŞAN ÇABA HİÇBİR ETKİ YAPMADI

Bizi yanıltmaya ya da bizi yönlendirmeye çalışan bir çaba bizim nezdimizde hiçbir etki yapmadı. Çünkü biz demokrasiyi savunuyoruz daha iyi bir demokrasiyi savunuyoruz. Bu telefondan önce biz medyaya açıklama yapmıştık, “Türkiye darbelerden çok çekti” şeklinde. Büyük bir ihtimalle bu açıklamalar üzerine bu tür bilgiler geldi bize.

İstihbarat zaafiyeti varsa bir yerde yönetimde zaaf var demektir. Siz devletin en temel kurumuna bir kişiyi getiriyorsunuz. Bu kurum bu kadar büyük bir darbe organizasyonunu zamanında haber alamıyorsa istihbarat zafiyetinin ötesinde bir yönetim zaafı var demektir. Liyakat olabilseydi, işi ehline verebilseydik bu darbelerin çok öncesinden haberdar olur ve bunların belki de hiçbirisi olmazdı.

'YILLAR YILI SÖYLEDİK AMA ANLATAMADIK'

Dün Sayın Abdullah Gül’ün, meclis başkanının, adalet bakanının olduğu bir ortamda şunu söyledik: Biz yıllar yılı Fethullah Gülen’in ne kadar tehlikeli olduğunu söyledik ama anlatamadık sizlere. Yargıtay’a 150 militan atıyorsunuz dediğimde eleştirilen ben oldum. Şimdi haklı çıktık. Devlete bütün bu atamaları kim yaptı. Ben mi yaptım. Bütün bunların yanlış olduğunu ben söyledim.Ergenekon balyozun yanlış olduğunu söyledik. Ben suçlandım. Benim hakkımda fezleke düzenlendi. Bugün ben gidiyorum mahkemelere hesabını veriyorum. Şimdi 17-25 Aralıkl'a ilgili olarak… Bu olayı kullanarak başka bir olayı aklamaya kimse çalışmasın. Her şey farklı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…