Açığa alınan 17 akademisyenden 10'u Barış Bildirisine imza atmış

21 Temmuz 2016
Açığa alınan 17 akademisyenden 10'u Barış Bildirisine imza atmış

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası 17 akademisyeni açığa aldı. Ancak açığa alınan 17 isimden 10’u daha önce Barış Bildirisine imza atmış.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası 17 akademisyeni görevden aldı. Akademisyenlerden 10’u daha önce Barış Bildirisine imza atan akademisyenlerden oluşuyor.

BirGün'ün haberine göre, Yükseköğretim Kurulu, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası sert kararlar alarak 1577 dekanın istifasını istemiş Fethullah Gülen’e yakın olduğu öne sürülen bazı rektörleri açığa almıştı. YÖK aynı zamanda üniversitelerden 5 Ağustos tarihine kadar öğretim üyeleriyle ilgili rapor istemiş, bu süre zarfında Fethullah Gülen’e yakın olduğu öne sürülen akademisyenlerin ve idari kadroların görevden alınmasını istemişti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi bu kapsamda harekete geçti. Üniversite yönetimi Fethullah Gülen’e yakın olma ihtimali bulunan isimlerin yanında Barış Bildirisine imza atan 10 ismi de açığa aldı.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal 4 profesör, 2 doçent ve 1 yardımcı doçentin Fethullah Gülen'e yakın olduğu iddiasyla açığa alınarak soruşturma başlatıldığını, daha önce soruşturması devam eden 3 doçent, 2 yardımcı doçent ve 5 araştırma görevlisini de açığa aldıklarını açıkladı.

Barış Bildirisine imza atan ve bu nedenle haklarında adli ve idari soruşturma başlatılan, son olarak da açığa alınan 10 akademisyen:

E. Yönden - Arş. Gör.

T. Keskin- Arş. Gör.

S. Şen – Arş. Gör.

E. Kılıç – Yrd. Doç.

E. Günok – Yrd. Doç.

İ. Aydın – Arş. Gör.

M. Tekpınar – Doç. Dr.

T. Murat Atal – Arş. Gör.

Ç. Ceyhan Süvari – Yrd. Doç.

Z. Burcu Acar – Yrd. Doç.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…