Times: Donanmaya ait 14 gemi kayıp

19 Temmuz 2016
Times: Donanmaya ait 14 gemi kayıp

İngiliz Times gazetesi, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında donanmaya bağlı 14 geminin kayıp olduğunu ve gemilerin ülkeden kaçmaya çalışan darbeci askerlerin elinde olabileceğini yazdı.

Gemilerdeki komutanların darbe girişiminin başarısız olması üzerine Yunanistan’a iltica yollarını değerlendirebileceği ya da rehin alınmış olabilecekleri ifade edilen haberde, "Gemiler darbe girişimi gecesinde Akdeniz ve Karadeniz'de görevlerini icra ediyorlardı" denildi.

Haberde ayrıca daha sonra darbeci askerler tarafından rehin alındığı belirtilen Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele’nin darbe girişiminin gerçekleştiği gece kaybolduğu bilgisine de yer verildi.

Rusya ve Yunanistan'dan 'kayıp Türk savaş gemisi' açıklaması

Yunanistan Savunma Bakanlığı’ndan bir kaynak, Sputnik’e yaptığı açıklamada Yunan limanlarına giriş yapan hiçbir Türk savaş gemisinin olmadığını söyledi. Yunan yetkili şöyle konuştu: "Türk gemilerinin Yunan limanlarına girdiğini doğrulamıyoruz. Türk filosunun tüm gemilerini ilk andan itibaren dikkatle takip ettik. Onların hareketlerini biliyoruz. Konuşmalar aracılığı ile onların (gemilerin) bir aşamada Yunanistan karasularına girmek istediğine dair bilgi edindik. Ama böyle bir şey olmadı."
Sputnik’e konuşan bir başka askeri ve diplomatik kaynak ise Türk donanmasına ait dört savaş gemisinin Karadeniz’de olduğunu belirterek, bu gemilerden hiçbirinin Rus limanlarında olmadığının altını çizdi. Kaynak, "Türk donanmasından en az dört gemi şu anda Karadeniz'de bulunuyor: Bunlardan ikisi Romanya limanı Köstence, biri Bulgaristan limanı Burgaz, biri de açık denizde. Rus limanlarında ise hiçbir Türk gemisi bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…