François Hollande son durumu açıkladı

15 Temmuz 2016
François Hollande son durumu açıkladı

Fransa Cumhurbaşkanı: "Nice saldırısında 85 kişi hayatını kaybetti, yaralanan 50 kişinin durumu kritik. Bir kişi ölümle yaşam arasında"

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Nice'te Fransız İhtilali'nin ilk kıvılcımı sayılan Bastille Günü kutlamaları sırasında yapılan terör saldırısına ilişkin olarak, 85 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50 kişinin de ağır yaralı olduğunu açıkladı.

Hollande'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Böyle bir saldırı, bir kişinin gerçekleştiği saldırı bütün Fransa’yı etkileyecekti, o yüzden seçildi. Hepimiz birlikte Nice’e geldik ve bugün bundan sonrası için bütün bölge için neler yapabiliriz, bunları görüştük. Bundan sonrası için buradaki nüfusa yönelik tehdit olmaması için. Tabii ki saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi iletmek için geldik.

Şu anda bir kişi ölümle yaşam arasında bir çizgide savaş veriyor ve 85 kişi hayatını kaybetti. Bütün kıtalardan gelen insanlar, küçük çocuklar.

Havai fişek gösterisini izlemeye gelmişlerdi ve ölümcül bir saldırı gerçekleşti tam o anda. Bir grup veya bir kişinin gaddarlığı olarak görülen bir saldırıydı bu ve bu saldırıda inanılmaz korkunç, dehşet manzaralarını gördük ve psikolojik bir yara bırakma amaçlıydı bu saldırı. İnsanların tüm hayatları boyunca belki de travmasını yaşayacağı bir olaya tanıklık etti herkes bugün. İnsanlar bir yandan yaralarına neyin yol açtığını hatırlamıyor travmadan dolayı ama gözlerinin önünde cereyan eden olayı da hatırlıyorlar. Bütün Fransa için, aileler için büyük bir acı. Bütün Fransa genelinde gördüğümüz bir cesaret ve dayanıklılık var. Yetkililer mümkün olduğunca insanları, nüfusu korumak için ellerinden geleni yaptılar. EURO 2016’da da Nice’te güvenlik önlemi alındı. Güvenlik güçleri bu saldırıda da elinden geleni yaptı. 

Fransa'daki saldırıdan ilk görüntülerFransa'daki saldırıdan ilk görüntülerFransa'daki saldırıdan ilk görüntüler 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…