'Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik'e saldırı: 'Bu deliliği anlatacak söz yok'

15 Temmuz 2016
'Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik'e saldırı: 'Bu deliliği anlatacak söz yok'

Nice’deki Bastille Günü kutlamaları sırasında patlayıcı ve mühimmat yüklü kamyonun kalabalığın üzerine sürülmesiyle gerçekleştirilen saldırıda en az 84 kişi hayatını kaybetti. Fransa tarihindeki en kanlı saldırılardan biri olan Nice saldırısına sosyal medyada tepkiler çığ oldu. Kullanıcılar, Nice ile dayanışma mesajları verdi.

Fransa’nın güneyindeki Nice kentinde en az 84 kişinin ölümüne, 100’den fazla kişinin yaralanmasına neden saldırının ardından dünya liderlerinden kınama mesajları gelmeye devam ederken, uluslararası kamuoyu da tepkisini sosyal medyadan dile getiriyor. Bayram gününü kana bulayan saldırı sonrasında Twitter kullanıcıları #PrayForNice (Nice için dua et), #porteouverte (Kapımız açık) #Nice06 etiketleri altında dayanışma mesajlarını paylaşıyor.

Anissa Btn’ isimli Twitter kullanıcısı Fransız bayrağının renkleriyle, sevginin sembolü olan kalpleri bir araya getirip “Bu deliliği anlatacak söz yok” diye yazdı.

‘BUNUN BİZİM DÜNYAMIZDA YERİ YOK’

Ünlü ABD’li oyuncu James McVey ise şimdiden saldırının sembolü haline gelen ve bir çocuğun cansız bedeninin yanında duran oyuncak bebeğin olduğu fotoğrafı paylaşarak “Bu insan değil. Bu inanç değil. Bunun bizim dünyamızda yeri yok” mesajını paylaştı.

Saldırının ardından sanat her zamanki gibi duyguları aktarmanın en güzel yolu oldu. Anaële isimli bir kullanıcı #Nice06 etiketi altında paylaştığı mesajda üzüntüsünü dile getirdi.

BEN CHARLİE’YİM, BEN PARİS’İM, BEN İSTANBUL’UM, BEN NİCE’İM, BEN BAĞDAT’IM…’

Twitter kullanıcılarından Tatiana Judith, son zamanlarda yaşanan tüm saldırıları hatırlatarak dayanışma mesajı verdi. Judith “Herkes için dua ediyorum. Neresi olursaolsun… Yaşanankaybı hissediyoruz. Tanrı hepimize güç versin. #TimetoUnite (Birleşme vakti)” ifadelerini kullandı.

Judith’in paylaştığı fotoğrafta da “Ben Charlie’yim, Ben Paris’im, Ben Orlando’yum, Ben Brüksel’im, Ben İstanbul’um, Ben Nice’im, Ben Bağdat’ım, Ben Bangladeş’im” ifadeleri yer aldı. 

 

 

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…