Sebahat Tuncel: Saray'da savaş için paralel bir masa kuruldu

8 Temmuz 2016
Sebahat Tuncel: Saray'da savaş için paralel bir masa kuruldu

Tuncel, "İmralı'da barış görüşmeleri için kurulan masanın yerine Saray'da savaş masası kuruldu. Evet, savaş için paralel bir masa kuruldu. Savaş sürecinin komutanlığını ise Tayyip Erdoğan yapıyor. Son bir yıl içinde 10 bine yakın insan yaşamını yitirmiştir'' dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 2. Bölge Gençlik Meclisleri tarafından İstanbul'da "Sur'a, Cizre'ye, Nusaybin'e, yaşama ses ver" şiarı ile dayanışma etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile HDP İstanbul İl Eş Başkanı Doğan Erbaş da katıldı.

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, kapitalist modernist güçler tarafından ortaya çıkartıldığını belirttiği IŞİD'in, bugün kendisini büyütüp besleyenleri vurduğunu söyledi. 

"Şimdi bunun karşısında herkes mücadele edilmesi gerektiğini söylüyor" diyen Tuncel, IŞİD'e karşı tek direniş gösteren güçlerin ise Kürtler olduğunu vurguladı. İçerisinde bulunulan dönemin zor ve tarihi bir süreç olduğunu kaydeden Tuncel, "Kapitalist modernist güçlerin bizlere karşı dayattığı yaşama karşı, başka bir yaşam var diyenler bugün Rojava'da Minbic'de direniyor. Yüzlerce genç, faşizme ve IŞİD çetelerine karşı direnişte saf tuttu. Şuan enternasyonalizm mücadelenin zemini Rojava'dadır. Şuan verilen mücadele sadece Kürt halkı için değil, tüm halklar için özgürlük mücadelesidir" dedi. 

'HAYIR, SİZE BİAT ETMEYECEĞİZ'

Egemenlerin Kürtlere hep 'siz kaybedeceksiniz' dediğini belirten Tuncel, Nusaybin'de Cizre'de direnenlerin ise bu egemenlere "Hayır size biat etmeyeceğiz. Direneceğiz" yanıtı verdiğini ifade etti.

Şuan yapılması gerekenin örgütlenmek ve el ele, yürek yüreğe vermek olduğunu dile getiren Tuncel, dayatılan tekçiliğe karşı kendilerine düşenin sadece direnmek olduğunu kaydetti.

'KIYAMETE KADAR BARIŞ'

Bu sözlerine "Morallerimizi bozmadan tarihi bir dönemden geçtiğimizi fark ederek bu dönemi karşılamak durumundayız" diyerek devam eden Tuncel, IŞİD'in Ortadoğu politikalarını AKP aracılığı ile Türkiye'ye taşıdığını söyledi. 

Tuncel, bu konuda şunları ekledi: "Türkiye'nin IŞİD'e verdiği desteği Türkiye'ye nasıl sonuçlara yol açacağını çok canlı yaşadık. AKP'nin yürüttüğü politikalar nedeniyle hiç kimse güvende değil. AKP, IŞİD'e karşı mücadele ediyor olsaydı Suruç, Ankara yaşanmazdı. Bütün bunların sorumluları ortaya çıkartılırdı. Demek ki halen IŞİD'le bağını koparmış değil. Bu ülkenin cumhurbaşkanının vaat ettiği bir şey var; kıyamete kadar savaş. Kıyamete kadar savaş vaat edenlerle yaşamak ister misiniz? Bu ülkede kimse kıyamete kadar savaş demiyor. Kimse, savaşı istemiyor. Eğer o kıyamete kadar savaş diyorsa, biz de kıyamete kadar direniş, direniş, direniş, barış, barış, barış diyoruz. Biz de kıyamete kadar barış için direniş diyoruz." 

'HDP EĞİLMEYEN TEK GÜÇTÜR'

Tuncel, konuşmasında HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına da değindi. "HDP'nin bugün AKP karşısında eğilmeyen tek güçtür. HDP Kürdistan'da ve Türkiye'de direnenleri birleştiren tek partidir. Bu nedenle Türkiyeli ve Kürdistanlı gençlerin yan yana mücadele etmesi bizim için önemlidir" diyen Tuncel, bu nedenle Gençlik Meclisi'ne verdiği mücadeleden dolayı teşekkür etti.

'SAVAŞIN BAŞKOMUTANI ERDOĞAN'DIR'

Artık söz söylemenin değil, eyleme geçmenin zamanı olduğunu dile getiren Tuncel, "İmralı'da barış görüşmeleri için kurulan masanın yerine Saray'da savaş masası kuruldu. Evet, savaş için paralel bir masa kuruldu. Savaş sürecinin komutanlığını ise Tayyip Erdoğan yapıyor. Son bir yıl içinde 10 bine yakın insan yaşamını yitirmiştir. Yaşamını kaybedenler arasında asker, polis, gerilla ve direnişçiler var. Bu ölümlerin sorumlusu Kürt hareketi mi, Kürt gençleri mi? Hayır. Bu savaşın sorumlusu AKP'dir" diye konuştu.

Kaynak: DİHA

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…