Emperyalizmin Frankeştayn'ı kana doymuyor..

3 Temmuz 2016
Emperyalizmin Frankeştayn'ı kana doymuyor..

NEW-YORK-CENTRAL PARKTA PATLAMA --Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen intihar saldırısında en az 125 kişinin öldüğü 186’dan fazla kişinin yaralandığı bildiriliyor. Bağdat’ın en işlek bölgesindeki alışveriş merkezi yakınlarında meydana gelen saldırıyı IŞİD üstlendi.

Şii nüfusun yoğunlukta olduğu Kerada bölgesini hedef alan saldırı, Cumartesi gecesi geç saatlerde, kalabalıkların iftar sonrası sahura kadar sokaklarda dolaştığı sırada gerçekleşti.

Ramazan’ın son günlerinde yaşanan saldırıda ölenler arasında çocukların da olduğu bildiriliyor.

Irak Başbakanı Haydar el Abadi saatler sonra patlama bölgesini ziyaret etti.

Bağdat’I hedef alan son yılların en büyük saldırısı, Irak hükümet güçlerinin Felluce’yi IŞİD militanlarınının elinden aldıktan günler sonra yaşandı.

İlk saldırı Bağdat'ın merkezindeki Karada mahallesinde meydana geldi. Bomba yüklü bir aracın infilak ettirildiği patlamada 78 kişi öldü, 160 kişi yaralandı.

​SITE İstihbarat Grubu'na göre IŞİD bağlantılı Twitter hesaplarında Karada saldırısı üstlenildi ve Şiilerin hedef alındığı öne sürüldü.

Karada'nın hemen ardından Bağdat'ın doğusunda meydana gelen saldırıda da 5 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı.

INA Haber Ajansı, saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 165’e yükseldiğini duyurdu.

 New York'taki Central Park’ta meydana gelen patlamada en az bir kişinin ağır yaralandığı belirtildi.

ABD’nin New York kentinde bulunan Central Park’ta meydana gelen patlamada en az bir kişinin ağır yaralandığı belirtildi.

ABC News’te yer alan haberde,parktaki hayvanat bahçesinin yakınlarında gerçekleşen saldırının sebebinin bilinmediği aktarıldı.

Saldırıda genç bir erkeğin bacağının koptuğu bildirilirken, New York polisi de ‘uzuv kaybı yaşaması muhtemel’ bir kişini hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Görgü tanıkları, saldırının 'çok güçlü' olmadığını söyledi.

Central Park'taki patlamada bir kişi yaralandı.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…