CHP, HDP ve MHP'nin 'saldırı araştırılsın' önergesi AKP oylarıyla reddedildi

29 Haziran 2016
   CHP, HDP ve MHP'nin 'saldırı araştırılsın' önergesi AKP oylarıyla reddedildi

CHP, HDP ve MHP'nin saldırının araştarılmasına ilişkin verdiği önerge, AKP'nin oylarıyla reddedildi. Biatçı vekiller kara propaganda yapıyor.

IŞİD'in İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminalinde üç canlı bombayla yaptığı saldırının araştırılması için, CHP, HDP ve MHP'nin saldırının araştarılmasına ilişkin verdiği önerge, AKP'nin oylarıyla reddedildi. Oylamanın ardından haberi CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem Twitter hesabından duyurdu. 

Dünya yapılan canlı bombaların saldırıları sonrası 41 kişi yaşamını yitiridi, 239 kişi yaralandı. 

AKP, Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’yu şekillendirmek üzere desteklenen, beslenen, büyütülen, Ortadoğu coğrafyasının siyasetine yön vermek için kimi zaman el altından, kimi zaman ise açıktan desteklenen, İç İşleribakanlarının valiliklere ''mücahitlere yardımcı olun, konukevlerinde ağırlayın'' diye genelge yayınldığı IŞİD'in terörist faaliyetlerini nasıl araştırsın?

Biatçı vekil Mehmet Metiner'in saldırıyla ilgili twitter'dan paylaştığı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu da hedef alan mesajı algı opresyonunun bir parçası. Metiner, "İstanbul Havalimanında patlayan bomba ile Kılıçdaroğlu'nun bugünkü konuşması tesadüf değil. Kılıçdaroğlu'nun siyasetle yaptığını diğer yoldaşları bombayla yapıyor. Lanet olsun! Bu alçak eylem tarzı PKK'yı işaret ediyor. Yani Kılıçdaroğlu'nun "hendek arkadaşlarını" diye yazdı.

HPG erken saatlerde açıklama yaptı. Bu tarz eylemleri onaylamadıklarını ve kendilerinin savaştıkları ordu ve emniyet güçlerini hedef aldıklarını belirtti.

Sputnik’e konuşan PKK sözcüsü, örgütün silahlı kanadı HPG’nin sivillere ve rastgele insanlara saldırı düzenlemeyeceğini kaydederek, “Biz Türk ordusuna karşı savaşıyoruz. HPG hiçbir zaman intihar bombacıları kullanmadı” dedi. Sözcü, canlı bombaların IŞİD ya da diğer cihatçı gruplar tarafından kullanıldığına dikkat çekti.

Buna rağmen AKP, tabınan böyle propaganda yapıyor. kendi suçlarını, işbirliklerini örtbas etmek için yalan ve iftiraya başvuruyorlar.

 

 

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…