AP: İstanbul'daki saldırıyı IŞİD üstlendi

29 Haziran 2016
AP: İstanbul'daki saldırıyı IŞİD üstlendi

Amerikan haber ajansı AP, üst düzey Türk yetkilisine dayandırdığı haberinde, Atatürk Havalimanındaki saldırıda 50 kişinin hayatını kaybettiğini, 150 kişinin yaralandığını ve saldırıyı terör örgütü IŞİD'in üstlendiğini duyurdu.

Amerikan haber ajansı AP, üst düzey Türkyetkilisine dayandırdığı haberinde, saldırıda 50 kişinin hayatını kaybettiğini ve saldırıyı terör örgütü IŞİD'in üstlendiğini duyurdu. Terör Uzmanı Abdullah Ağır da "Saldırının yapılış biçimi Terör örgütü IŞİD'i işaret ediyor" dedi. 

DHA da emniyet kaynaklarına dayanan haberinde saldırının IŞİD tarafından gerçekleştiridiğini duyurdu.

Başbakan Binali Yıldırım da ldırı sonrası, emareler IŞİD'i göstermektedir şeklinde konuştu.

"Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitlerde emareler DEAŞ’ı işaret etmekte beraber bu konuda çalışmalar halen devam etmektedir."

"Teröristler bir ticari taksiyle gelmişlerdir. Canlı bombaların ayrıca silah bulundurmaları olayın vahametini arttırmıştır. Kaçan bir terörist olduğu değerlendirilmemekte. Her 3 canlı bombanın ateş ettikten sonra kendilerini patlattıkları yönünde ilk bulgular var''

CİA DİREKTÖRÜ: 30 IŞİD MİLİTANI TÜRKİYE'YE YOLLANDI

Öte yandan, NBC Akşam haberlerinde CIA Direktörü CIA Direktörü John Brennan, "30 IŞİD militanı Türkiye'ye yollandığını" söyledi. Brennan, IŞİD'in militan sayısının El Kaide'nin en güçlü olduğu dönemden bile fazla olduğunu ifade etti.

CIA Direktörü John Brennan geçen hafta ABD Senatosu İstihbarat Komitesi'ni IŞİD hakkında bilgilendirmişti. Brennan, örgütün Libya'yı operasyon merkezi olarak kullanmasından endişe duyduklarını söyledi. Brennan'ın komiteye sunduğu raporda IŞİD'in Libya'da artan faaliyetlerinin Avrupa'da terör saldırılarını artırabilecek bir unsur olduğu vurgulanmıştı.

FuatAvni katliamın olduğu saatlerde ne yazdı? 

- Millete reva görülen eziyetler, patlamalar, ölümler, katliamlar. Tağutlar da saraya sığınmış.

- Fidan'ın MİT'çileri, Narsist'in NİT'çileri devrede.

- Ülke kevgire döndü. İllegal örgütleri tetikleyip gündemi provoke ediyorlar. Ben yazmaktan bıktım, onlar katliamdan bıkmadı (!)

FuataAvni önceki gün de şunları yazmıştı:

18. Narsist'in illegal istihbarat ekibinin çekirdek kadrosuna, yeni kankası güneydeki ülke (İsrail) eğitim verdi. Kucak kucağalar.

19. SETA ve TİKA'ya illegal istihbarat yapısının kuruluşunda önemli görevler verildi. Yasadışılığın kitabını yazıyorlar.

**

CHP ve HDP'nin teslimiyet olarak nitelediği İsrail'le yapılan anlaşma, muhalefetin dışında islami cihad örgütleriyle ilişkili olan İHH gibi örgütler de 'İsrail kazançlı çıktı' şeklinde tepkilere yol açmıştı.. Rusya'ya önce efelenip sonra özür dilemekle birlikte Erdoğan'ın diz çökmeleri gündeme oturmuştu. Önceki katliamlarda olduğu gibi, bu katliam da gündemi değiştirdi.

 **

Türkiye 7 Haziran 2015'ten 7 Haziran 2016'ya seçim ve terör saldırılarının konuşulduğu bir yıl geçirdi. Aralarında Suruç, Ankara Gar, Sultanahmet, Ankara saldırısı, Kızılay, İstiklal Caddesi, istanbul-Vezneciler gibi çok sayıda insanın öldüğü 10 katliam gerçekleşti. Cumhuriyet tarihinin en büyük kanlı saldırıları yapıldı. Yüzlerce insan yaşamanı yitirdi: Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet 'Huzur, güven ve istikrar' kelimelerini dillerinden düşürmedi. !03 insanımızın katledildiği Ankara-Gar katliamının ardından Başbakan Davutoğlu ''oylarımız artıyor'' diyebildi. Bu kandan beslendiklerinin itirafıydı..

Bu rejim devam ettikçe, Erdoğan o sarayda oturdukça ve halk tepkisiz kaldıkça, bu rejime demokratik direnişe geçmedikçe, direniş cephesini örmedikçe katliamlar dizisi dikatörlük mutlak hakimiyet sağlayana kadar devam edecek..!!

 

 

 

 

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…