Fuat Avni: Erdoğan vekil satın alacak, olmazsa 'Seçim' diyecek!

27 Haziran 2016
Fuat Avni: Erdoğan vekil satın alacak, olmazsa 'Seçim' diyecek!

Fuat Avni, Erdoğan'ın Meclis İç Tüzüğünde değişiklik yaptırarak muhalif vekilleri susturacağını, yüksek yargıda yapacağı değişikliklerle de "partili cumhurbaşkanlığı" seçimi için hileyi garantileyeceğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkındaki iddiaları ile tanınan sosyal medya fenomeni Fuat Avni, Erdoğan'ın kısa süre içerisinde Meclis İç Tüzüğünde değişiklik yaptırarak muhalif vekilleri konuşamaz hale getireceğini, yüksek yargıda yapacağı değişikliklerle de yargıyı tamamen kontrolü altına alacağını iddia etti. FuatAvni, bu değişikliklerin ardından partili cumhurbaşkanlığı için seçime gidileceğini ve kontrol altındaki yargının hile ile bu değişikliği onylatacağını da iddia etti. 

1. Narsist, biran önce Yüksek Yargı yasasının değişmesini istiyor. 'Satın alın, şantaj yapın ne yapacaksanız yapın bu işi çözün' dedi.

2. Avaneler, Yüksek Yargıçları kıskaca almış durumda. Hukukun bütünüyle teslim alınmasına ses çıkarmamaları için ne isteniyorsa veriliyor.

3. Muhalefetin gözünü boyamak için taslaktaki koltuk sayısını yasa görüşülürken arttıracaklar. Zoka yutturulacak, hukuk bitirilecek.

4. Narsist, Meclis'in çalışma sistemini de tek adamlığını ilan etmeye engel görüyor. TBMM İç Tüzüğü değiştirilecek

5. Narsist, İsrafsaray'daki hukukçu avaneleriyle toplantı yaptı. İç Tüzük baştan sona gözden geçirildi. Değişecek maddeler belirlendi.

6 . Toplantıda, TBMM iç tüzüğünün 19, 29, 31, 58, 60, 87, 102, 104, 156 sayılı maddelerinin değiştirilmesi gerektiği sonucuna vardılar.7. Narsist'in istediği değişiklikler yapıldığında, vekiller konuşamaz hale gelecek. Muhalefet yapan vekillere ağır cezalar gelecek.

8. Vekiller, Meclis'te oy verme makinasına dönüştürülecek. Sesini yükselten, tepki gösteren, protesto eden vekil Meclis'ten atılacak.

9. Partili Cumhurbaşkanlığı veya itiraz edilecek bir gündem Meclis'e geldiğinde etkili muhalefet yapılması engellenmiş olacak.

10. Narsist, İsrafsaray'daki parti iftarından sonra değiştirilecek maddelere ilişkin notları Elitaş, Yazıcı, Gül ve Şentop'a verdi.

11. Grup yöneticilerine 'Ağustos ayının sonuna kadar çalışın, vura vura, döve döve bu değişiklikleri yapın' talimatı verdi.

12. Narsist, yakında gündeme getireceği partili başkanlık konusuna muhalefetin Meclis'te engel çıkarmasını istemiyor.

13. Sağdan, soldan kopartmayı planladığı vekillerle istediği sayıyı bulamazsa, mağduru oynayıp 'sandık' diye bağırmaya başlayacak.

14. Yüksek Yargıyı ve Yüksek Seçim Kurulunu tam anlamıyla kendi adamlarıyla doldurmuş olacağından, seçimde dilediği gibi hile yapacak.

15. Narsist, sayıları az da olsa Davutoğlu'na yakın milletvekillerinden rahatsız. Onları potansiyel tehlike görüyor.

16. Davutoğlu'nu gönderirken 'Bu adamın içeride kaç ajanı var' diye çalışma yaptırmıştı. Yaklaşık yirmi kişi rapor edildi.

17. Narsist, Hocacı yirmi vekilin kendisine karşı siyasi bir projenin içine gireceğinden korkuyor. O isimleri takibe aldırdı.

18. Davutoğlu'nun bürokrasideki adamları görevden ayrılırken 'Kasım'da geri döneceğiz' deyince Narsist'in paranoyası artmıştı.

19. Arınç'ın 'Yakında seçim var, hazır olun' açıklamalarını duyunca çok rahatsız oldu. 'Alçaklar, birşeyler çeviriyor' diye küfürler savurdu

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…