​'Sandığa darbe' yasası geliyor

22 Haziran 2016
​'Sandığa darbe' yasası geliyor

MUHALEFETİ YASANIN HDP'Lİ BELEDİYELERLE İLGİLİ OLDUĞUNA İNANDIRACAKLAR --Çevre Bakanı: Teröre destek veren belediye başkanı görevden alınacak, valiliğin teklifiyle atama yapılacak. Yasaya son şekil Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantıda verildi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Belediyeler Yasası'yla seçilmiş belediye başkanının görevden alınmasına yönelik yasa değişikliğine ilişkin olarak, "Teröre destek verdiği tespit edilen belediye başkanı görevden alınacak. Onun yerine valiliğin teklifi üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından atama yapılacak" diye konuştu.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yasal düzenlemenin "HDP’li belediyelerle ilgili olduğunu" söyleyerek, Erdoğan başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısından sonra İçişleri Bakanı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın değerlendirmeleri aktardı.

Selvi şöyle yazdı:

"HDP’li belediyelerle ilgili yasal düzenlemeye son şekli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu’nda verildi. Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Bakanlar Kurulu toplantısına katılarak sunum yaptı. Türkiye, şehir savaşlarının ardından PKK ile kırsalda da mücadelesinin sürdürürken diğer yandan da terörün kaynaklarını kesmek üzere harekete geçti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise yasal düzenlemenin iki ayağı olduğuna dikkat çekti.

1-) Hizmet götürmeyen belediyelerle ilgili valilik tarafından uyarıda bulunulacak. Makul bir süre verilecek. Ancak yapılan tespite göre yol, su gibi temel hizmetleri yapmamakta devam eden belediyelerin yerine o hizmet valilik tarafından yapılacak ancak bedeli İller Bankası’ndaki hesabından kesilecek.

2-) Teröre destek verdiği tespit edilen belediye başkanı görevden alınacak. Onun yerine valiliğin teklifi üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından atama yapılacak."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…