Son bildiri Kayseri'deki 3 kız imam hatip lisesinden

20 Haziran 2016
Son bildiri Kayseri'deki 3 kız imam hatip lisesinden

 Erdoğan'ın 'bildirilerine işlem yapın' talimatı liseli gençleri korkutmadı. Liselilerin isyan dalgasına bir bildiri de Kayseri’deki üç imam hatip lisesinden geldi. Zonguldak İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri yayınladıkları bildiriyle ‘Baskılara gericiliğe ve yozlaşmaya karşı karanlığa ışık oluyoruz!” dedi

Yaklaşık 84 liselinin bulunduğu bildiride öğrenciler, okullarının bir siyasi partinin, partilerin ve Saray destekçisi cemaatlerin yuvası olarak görünmesinden rahatsızlık duyduklarını dile getirdi. 

Liseliler bildiride “Bizler siyasi görüşü hükümete yakın kişilerin değil mesleğini severek en güzel şekilde yapan kişilerin bizlerin öğretmeni olmasını istiyoruz.” dedi.  

Kayseri'de 3 kız imam hatip lisesinden yayımlanan bildiri: 

“Esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın adıyla 

 Bizler Kayseri’de okuyan 3 farklı liseden 84 öğrenci , Türkiye’de yaşanan liseli tepkilerine bir parça katkı sunmak ve gidişattan rahatsızlığımızı belirtmek için bu bildiriyi kaleme alıyoruz. Bizler okullarımızın bir siyasi partinin siyasi partilerin ve saray destekçisi cemaatlerin yuvası olarak görülmesinden son derece rahatsızız. 

Okullarımızda en ufak aykırı sese, farklı görüşlere bir partinin görevlisi gibi hareket eden öğretmenlerimiz ve okul yöneticileri anında müdahale ediyor. Önce okuldaki arkadaşlarımızın içinde öğretmenlerimiz tarafından ötekileştiriliyoruz daha sonra ailelerimize şikayet ediliyoruz. 

Adeta büyük bir günah işliyor gibi muamele görüyoruz.  

Okullarda cemaatlerin ve hükümetlerin çalışmaları açık bir şekilde öğretmenlerin desteğiyle yürütülürken daha 2 ay önce 3 arkadaşımız Halkçı Gençlik Derneği’ne gittikleri için başlarına gelmeyen kalmadı. 

Bizler, liselerin bir partinin arka bahçesiymiş gibi görünmesinden şikayetçiyiz. Bizler siyasi görüşü hükümete yakın kişilerin değil mesleğini severek en güzel şekilde yapan kişilerin bizlerin öğretmeni olmasını istiyoruz. 

Sizlerden isteğimiz bu bildiriyi elinizden geldiği kadar paylaşmanız ve bizim sesimizi duyurmamıza destek olmanız. 

 Son olarak Allah’ın selamı üstünüze olsun!” 

Zonguldak İMKB Anadolu Lisesi: Karanlığa ışık oluyoruz!

“Bizler Zonguldak İMKB Anadolu Lisesi öğrencileriyiz. Liselerde gericiliğin, sorgulatmayan eğitimin yozlaşmanın ve baskıların tırmandırıldığı dönemden geçiyoruz. Okulumuzda Erdoğan'ın fotoğrafları bilgisayarların masaüstüne konuyor ve cemaate yakın derneklere konferanslar verdiriliyor.

Bizler bu durumların Sadece bizim lisemizde yaşanmadığını tüm ülke genelindeki liseler de yaşandığını biliyoruz. Bunun bilinciyle gericiliğin baskıların ve yozlaşmanın panzehiri direniştir diyerek özelde Zonguldak İMKB Anadolu Lisesi öğrencilerini, genelde tüm liseleri alanlara ve mücadele etmeye çağırıyoruz.

Bizler bilimsel eğitimi savunurken onlar niteliksiz eğitimi savunuyor. Bizler parasız eğitimi savunurken onlar her geçen gün liseleri sermayeleştiriyor.

Bizler laikliği savunurken onlar şeriat diyor, kadın erkek yanyana oturamazsınız diyor.

Bizler yaşamı savunurken onlar Berkinleri katlediyor. Susmuyoruz! Korkmuyoruz! İtaat etmiyoruz! Liseler Bizimdir, bizimle özgürleşecek! Baskılara gericiliğe ve yozlaşmaya karşı sizinleyiz!

Zonguldak İMKB Anadolu Lisesi Öğrencileri

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…