HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'ın evine polis baskını

15 Haziran 2016
HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'ın evine polis baskını

DP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın İstanbul'daki evine polis operasyonuyla baskın düzenlendi. Baskının, Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) yönelik bir operasyon kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi.

Yüksekdağ, konuyla ilgili "Bugün basılan evlerden biri benim evimdi. Hukuksuz gayrimeşru bir biçimde evimde arama yaptılar. ESP'ye yapılan operasyon zaten HDP'ye yapılan operasyondur, bununla birlikte evimi basarak haydutluk yapıyorlar" diye konuştu. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ESP’ye yönelik 9 ilçede tespit edilen adreslere baskın düzenledi.

Özel harekat, çevik kuvvet ve polis helikopterinin desteği ile gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda 15 kişi gözaltına alındı.

HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada ise, "Bu hukuksuzluğu ve fütursuzluğu asla kabullenmiyoruz ve kınıyoruz. Bu baskını yapanlar ve emrini verenler hakkında derhal soruşturma açılmalıdır. Bu adres Eş Genel Başkanımızın bildirilmiş ve kullandığı ikametgahı olmasına rağmen, polis hukuksuz bir şekilde bu baskını gerçekleştirmiştir.

Bu konuda suskun kalan diğer muhalefet partilerinin milletvekilleri ve yöneticileri, bu uygulamaların günü geldiğinde kendilerine de kullanılacağını bilmeliler" dendi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…