'Türk askerleri, IŞİD'in eylemlerini görmezden gelmeleri için emir aldı'

14 Haziran 2016
'Türk askerleri, IŞİD'in eylemlerini görmezden gelmeleri için emir aldı'

Gaziantep'in Karkamış ilçesinin sakinleri, Türk askerlerin, IŞİD'in sınırın Suriye tarafındaki siper kazma ve mayın döşeme gibi eylemlerini görmezden gelmeleri yönünde emir aldığını belirtti. 

Karkamış'ta bir dükkanı olan Bülent Polat, cihatçıların Türk askerlerin 'burnunun dibinde' siperler kazdığını anlattı.

"IŞİD militanlarının siper kazdığı kolayca görülebilirdi. Zira sınırın 50 metre kadar uzağındalar. Siperleri şu anda buradan görebiliyorsanız, makinelerde kazıldıkları zaman da görmeniz gerekirdi" diyen Polat, militanların Cerablus'taki eylemlerinin görmezden gelindiğini ve IŞİD militanlarının Türk askerlerinin bulunduğu noktalara yaklaşıp mayın döşediğini gösteren videolar çektiğini kaydetti.

'YALNIZCA ASKERLER İÇİN GÜVENLİK ÖNLEM ALINMASININ EMREDİLDİĞİNİ SÖYLEDİLER'

"Bir keresinde IŞİD'in roket fırlatması ardından buraya gelen Türk askeri yetkililere buna karşı neden bir şey yapmadıklarını sorduk" diyen Polat, "Kendilerine yalnızca askerler için güvenlik önlem alınmasının emredildiğini söylediler" diye konuştu.

'HEM TÜRK ORDUSU HEM DE ABD ÖNCÜLÜĞÜNDEKİ KOALİSYON İSTEKSİZ'

Polat'a göre, ordunun emir alması halinde bölgede 'IŞİD'in bitirilmesi' yalnızca 24 saat alır. Fakat Polat, hem Türk ordusu hem de ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'e karşı eyleme geçmekte isteksiz olduğunu söyledi. Polat, "Ne zaman bir koalisyon uçağı görsek 'işte bir sahtekar' diyoruz" diye de ekledi.

'ÇARŞAF GİY VE GAZETECİ OLDUĞUNU GİZLE'

Ayrıca Polat, sınırı geçmenin pek zor olmadığını ve eğer isterse RT muhabiri Lizzie Phelan'a yardım edebileceğini söyledi. Polat, Phelan'a sınırın karşı tarafında olan Cerablus'a gitmeden çarşaf giymesini ve gazeteci olduğunu gizlemesini tavsiye etti.

Polat'ın bu anlattıkları da Türk hükümetinin cihatçı gruplara militan ve silah akışının durması için sınırda alındığını belirttiği önlemlerin sorgulanmasına neden oldu. / Sputnik

 

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…