AKP'li kadınlar kültür merkezinde dans edilmesine izin vermeyecekmiş!

30 Mayıs 2016
AKP'li kadınlar kültür merkezinde dans edilmesine izin vermeyecekmiş!

AKP Eskişehir Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Esma Çakır, ilçedeki külliyede dans gösterisi düzenlenmesine tepki göstererek "Bir daha külliyede dansa, tangoya, çaçaya asla ama asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Odunpazarı Belediyesi, Uluslararası Ahşap Heykel Festivali etkinlikleri kapsamında geçen 24 Mayıs'ta kültür merkezi olarak kullanılan tarihi Kurşunlu Külliyesi'nde dans gösterisi gerçekleştirdi. Odunpazarı Belediyesi dans ekipleri farklı yörelerden folklor oyunları, çaça, tango, Hint ve modern dans gösterisi sundu.

Bunun üzerine bugün külliye önünde toplanan AKP Kadın Kolları üyeleri 'Külliyede tango istemiyoruz', 'Cenaze evinde düğün olmaz', 'Odunpazarı Odunpazarı olalı böyle zulüm görmedi' ve 'Şehide saygın yok, ezana saygın yok' yazılı dövizler taşıdı. Ensar vakfı'nda kadın ve çocukların taciz ve tecavüze uğramasına ses çıkarmayan, gerici vaktfı kuruyan AKP kadın Örgütü'nün bu tutumu, vatandaşlar tarafından "ilkellik" ve "yobazlık" olarak nitelindirildi. Cumhuriyet ve aydınlanma düşmanı yobazlar, biz kez daha "ezana saygısızlık edildiği" yalanını, propaganda melzemesi olarak kullanmaya çalıştı. 

CUMHURİYETE DEĞİL, ARABİSTAN'A ÖZENİYORLAR

Kadınların dans etmesi, sarkı söylemesi ve müzik yapmasının yasak olduğu, şeriatla yönetilen Arap ülkelerinde, kadınların seçme ve seçilme, yönetime katılma, eğitim ve araba kullanma gibi temel hak ve özgürlükleri bulunmuyor. AKP'li kadınların büyük bir akıl tutulmasıyla kendi kölelikleri için sokağa çıkmasını diğer yurttaşlar şyaşkınlıkla karşılıyor.

Ayrıca Türk folklöründe ve Anadolu'nun her yöresindeki halk oyunlarında genç kız ve erkekler yüz yıllardır birlikte dans etme geleneğine sahip bulunuyor. 

İlçe Kadın Kolları Başkanı Esma Çakır'ın, başkan aşağı cehalet ve yobazlık akan konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

"Bugün kültüre değer verdiğini söyleyen Kazım Kurt, göreve geldiği ilk günlerde 75 lira için bizim kültürümüze ait olan mehter takımını kaldırmıştır, 600 yıllık ecdadımızın emaneti olan Odunpazarı Külliyesinde tango ve dans adı altında yine bizim milli ve manevi değerlerimize ihanet etmiştir. 600 yıl önce Mimar Sinan'ın çırağı Çoban Mustafa Paşa tarafından yapılan ve bizim maneviyatımızı barındıran Kurşunlu Külliyesi içinde maneviyatımıza hakaret içerikli çaça, tango, Hint ve modern dans gösterileri yapılmasını istemiyoruz. Ecdadımızın arkasından hayır dua eden Odunpazarı'nın gönül dünyasını inşa eden bu kadınlar, size bir daha bizim külliyemizde, bizim camimizde İtalya'nın, Fransa'nın, İspanya'nın kültürünü getirip, bizim kültürümüze dayatmanıza asla ve asla izin vermeyecek. Külliyede çaça, külliyede tango, külliyede Hint dansları istemiyoruz. Buradan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u uyarıyoruz. Bizler Ak gönüllü hanımlar olarak milli ve manevi değerlerimizi korumak adına çıktığımız bu yolda her zaman değerlerimizin arkasında duracağız. Ne pahasına olursa olsun bir daha külliyede dansa, tangoya, çaçaya asla ama asla müsaade etmeyeceğiz."

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…