'Türkiye 'tek adam devleti'ne dönüştü'

29 Mayıs 2016
'Türkiye 'tek adam devleti'ne dönüştü'

Avrupa parlamentosu Başkanı Schulz, Erdoğan'ı eleştirerek, "Türkiye 'tek adam devleti'ne dönüştü. Bu, kabul edilemez" dedi.

Weltam Sonntag Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile yapılmış bir söyleşiye yer veriyor. Schulz söyleşisinde, Türkiye ilgili açıklamalarda bulunarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiriyor. Schulz, Türkiye'nin "tek adam devletine' dönüştüğünü belirterek "Erdoğan'ın amacı sürekli kendisini güçlendirmek. Türkiye'deki karar mekanizması tek bir kişinin tekelinde. Bu, kabul edilemez' diyor.

Schulz gazeteye verdiği söyleşide AB-Türkiye mülteci anlaşması çerçevesinde Türk vatandaşlarına sağlanacak vize serbestisine de değinerek şu görüşlere yer veriyor:

"Türkiye vize serbestisi için gerekli önemli kriterleri şu ana kadar yerine getirmiş değil. Avrupa Birliği Ankara'nın özellikle kişisel verilerin korunması ve terörle mücadele yasalarında değişiklikler yapmasını talep ediyor. Türk parlamentosunda bu yasalarla ilgili değişiklik görüşmeleri gecikmeksizin başlamalı. Şayet bu olmazsa, Avrupa kurumları bu konuda izlenecek yol planına uyamaz. O zaman Türk vatandaşlarına vize muafiyetinin planlandığı gibi ekim ayında kaldırılması mümkün olmaz."

Deutsche Welle Türkçe

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…