Paris ayağa kalktı: 250 bin kişi eylemlere katıldı

18 Mayıs 2016
Paris ayağa kalktı: 250 bin kişi eylemlere katıldı

Paris'te çalışma yasasını protesto edenlere polis müdahale etti, eylemcilerle polis arasında çatışma çıktı. 87 kişi gözaltına alındı, 11 polis yaralandı. Özellikle ulaşım kolunda grevler sürüyor..

Fransa'da tartışmalı Çalışma Yasası'nın yürürlüğe girmesi için hükümetin, özel yetkisini kullanıp parlamento onayı olmadan yasayı geçirme kararı alması protesto gösterilerine neden oldu. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, polis ve göstericiler arasında çıkan olaylarda 87 kişinin gözaltına alındığını, biri Lyon'da ağır olmak üzere 11 polisin yaralandığını duyurdu.

Nantes'ta protestocular ve güvenlik güçleri karşı karşıya gelirken Paris'te de Fransa Ulusal Meclisi binası önünde toplanan göstericilere plastik mermilerle müdahale etti. Göstericilerin ateşe verdiği polis arabasına hemen itfaiye müdahele etti.

Hükümet, Çalışma Yasası'nın yürürlüğe girmesi için parlamento onayına ihtiyaç olmadan, özel yetkilerini kullanmaya izin vermişti. Hükümet, işsizlik oranlarının düşürülmesi için çalışma yasası reform paketinin bir şart olduğunu savunuyor.

Yasayla yapılacak değişikliklerle beraber, işverenlerin çalışanlarını işten çıkarmaları, çalışma saatlerini arttırmaları kolaylaşacak ve fazla mesailere ödenen ücretler de azaltılabilecek.

Protestoya toplam 250 bin kişiden fazla gösterici eylemlere destek verdi. Grev nedeniyle tren hatlarında kesintiler yaşanırken Paris'in en büyük ikinci havaalanı Orly'de uçuşların yüzde 15'i iptal edildi.

Grevlerin Cuma gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

ABC

 Paris ayağa kalktı galerisi resim 1

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…