Hizb-ut Tahrir İsmail Kahraman'ın yanında..

29 Nisan 2016
Hizb-ut Tahrir İsmail Kahraman'ın yanında..

Merve Kavakçı: Hepimiz İsmail Kahraman'ız --Ankara'da yaptığı hilafet toplantısıyla adını duyuran Hizbut Tahrir örgütü Meclis Başkan İsmail Kahraman'ın laikliğin kaldırılması açıklamasına destek verdi.

Örgütün yayın organı Köklü Değişim Dergisi Yayın Yönetmeni sosyal medya hesabından "Laiklik isteyenlere tavsiyem kendinize yeni ülke arayın" dedi.

Örgütün yayın organı Köklü Değişim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Uğurlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Laiklik tek kelime ile laikliktir. İyisi kötüsü olmaz. Onun İslâmdaki karşılığını herkes bilir. Kıvırmaya hacet yok. Laiklik küfürdür. Laiklik isteyenlere tavsiyem kendinize yeni ülke arayın. Bu ülkenin genlerinde yeniden hayat bulma sırasını bekleyen İslam var. Mesele zaman. Bu topraklar Osmanlı Hilafetinin toprakları. Dağdan gelip bağdakini kovmak yok öyle. Laiklik isteyenler gitsin İngiltere'ye Fransa'ya ABD'ye"

suleymanugurlu.png

Merve Kavakçı: Hepimiz İsmail Kahraman'ız

Yeni Akit yazarı Merve Kavakçı, bugünkü köşe yazısında Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a destek çıktı. Laiklere ise ateş püskürdü.

Fazilet Partisi'nden 1999 seçimlerinde milletvekili olarak Meclis'e giren ve TBMM'ye başörtülü geldiği gerekçesiyle DSP'lilerce yuhalanıp Bülent Ecevit tarafından "Lütfen bu hanıma haddini bildiriniz" tepkisiyle karşılaşan Yeni Akit yazarı Merve Kavakçı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, "Laiklik yeni anayasada olmamalıdır" şeklindeki sözleriyle ilgili olarak, "Bugün Ankara İstanbul sokaklarında ellerinde binlerce kadın, erkek ve çocuğun kanıyla dolaşan laikler var. Hepsi serbest hepsi pişkin! Bir aklıselim sahibi de çıkmış böyle laiklik kaldırılsın demiş. Az bile demiş! Hepimiz İsmail Kahraman'ız" diye yazdı.

''TBMM Başkanımız Sayın İsmail Kahraman’ın laiklik üzerine sarf etmiş olduğu sözler. Altına imzamızı atacağımız ifadeler. Doğruluğu tartışılmaz ve yerinde düşünceler...

Yok kurucu irade şöyle dedi, yok kurucu irade böyle dedi, denmez. Kurucu irade milletin ta kendisidir” demiş. Doğru mu...doğru! Altına imza atalım mı...hiç düşünmeden evet! Sonra ne demiş Sayın Kahraman, yeni anayasada laiklik kelimesi olmasın demiş. Bunu duyan bizim laikçiler hop oturup hop kalkıyorlar şimdi!..

aten tabiri caizse “son dakkada” yani 1937’de hiç de kültürümüze uymayan “Fransız” bir şekilde sokuşturuverilmiş. İnsanlar daha ne olduğunu anlamadan uygulamaya konulmuş, belki de “fransız” kalsınlar da olup biteni anlamasınlar diye böyle alelacele yapılıvermiş. Sonra da bir oraya çekilmiş bir bu tarafa çevrilmiş lastik gibi çekiştirilmiş, hayatlar karartılmış, insanlar sürülmüş, sürülmeyen susturulmuş.

Bugün Ankara İstanbul sokaklarında ellerinde binlerce kadın, erkek ve çocuğun kanıyla dolaşan laikler var. Hepsi serbest hepsi pişkin! Bir aklıselim sahibi de çıkmış böyle laiklik kaldırılsın demiş. Az bile demiş!"

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…