Meral Akşener faili meçhul cinayetlere sahip çıktı

29 Nisan 2016
Meral Akşener faili meçhul cinayetlere sahip çıktı

ÖCALAN'a 'ERMENİ DÖLÜ' DEMİŞ, ARDINDAN ÖZÜR DİLEMİŞTİ --MHP'nin genel başkan adayı Meral Akşener, Balıkesir’de yaptığı konuşmada faili meçhul cinayetlere sahip çıktı.

Meral Akşener, "MHP’ye genel başkan olmasın, faili meçhullerin sorumlusu o'dur diyorlar. Ne derseniz deyin hepsi kabulümdür" dedi.

Akşam'ın haberine göre, Akşener şu ifadeleri kullandı:

“Ben, İçişleri Bakanlığı yaptığım dönemde tarihin en uzun, en geniş, en kapsamlı sınır ötesi harekâtına imza atmış bir bakanım. Utanarak söylüyorum bazıları diyor ki sosyal medyada 'Meral Akşener MHP’ye genel başkan olmasın, faili meçhullerin sorumlusu O’dur' diyorlar. Ne derseniz deyin hepsi kabulümdür. Bu ülke için, bu milletin birliği beraberliği için bir şey yapılması gerekiyorsa yapmışımdır, sorumluluğunu da sonuna kadar alıyorum."

Akşener, faili meçhul cnayetlerin, Kürt işadamlarına yapılan suikastlerin, asit kuyularının, toplu kıyımların sorumluluğu altında yaşanan Çiller hükümetinde İçişleri bakanıydı. Telekulak (dinleme) olayları da onun bakanlığının uhdesinde gerçekleşti. Kocasi ile abdullah catli araciligiyla tanistığı söylenir.

3 Kasım 1996 tarihinde Türkiye'yi sarsan Susurluk kazası sonrası İçişleri Bakanlığı'ndan istifa eden Mehmet Ağar yerine Akşener geçti.
Akşener'in görevi devralması aynı zamanda 1998'de Kapatılan Refah Partisi ile Doğru Yol Partisi koalisyonunun iktidarda bulunduğu hassas bir dönemde gerçekleşti. Susurluk Skandalı'nın gölgesinde başladığı görevindeki en önemli çıkışı mecliste PKK lideri Abdullah Öcalan için 'Ermeni dölü' demesi oldu. Peşinden bu sözleri nedeniyle özür diledi ve "Ben Türkiye'de yaşayan Ermenileri değil, genel olarak Ermeni ırkını kastettim" cümlesini kurdu.

'Çatlı'yla yemek' iddiası

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümün'ünden mezun olan Akşener, doktorasını yaptıktan sonra çeşitli üniversitelerde dersler verdi. Üniversite yıllarında MHP'nin gençlik örgütü Ülkü Ocakları'nda aktif isimlerden biriydi. Onu o dönemden, (1976-77 yıllarında Beyazıt'taki cennet mahallebecisinden hatırlayan devrimciler de var.) Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı'yla aynı masada yemek yediği iddaları medyada yer aldı.

MİT, 1998 yılında firardaki suç örgütü (mafia) lideri Alaattin Çakıcı'nın yerini tespit etti. Operasyon öncesi Çakıcı'nın bir ses kaydı basına yansıdı. Ses kaydında Çakıcı, Akşener'in yakalanmadan önce kendisine yerini değiştirmesi için mesaj gönderdiğini iddia ediyordu.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…