YPG: 500 cihatçı Türkiye’den Azez’e girip saldırdı

29 Nisan 2016
YPG: 500 cihatçı Türkiye’den Azez’e girip saldırdı

YPG Afrin Komutanlığı Sözcüsü Xelil, “El Nusra, Ahrar’uş Şam, Feylek El Şam, Sultan Murat Tugayları Türkiye’nin yönlendirmesiyle Telrıfat kasabası ve Ayndağne köyünde bulunan mevzilerimize ağır silahlarla saldırdı. 500 kişi Türkiye’den Azez’e girdi ve bize saldırdı. Türkiye bunları eğitiyor, bunlara silah ve para veriyor” dedi.

PYD’nin elindeki Afrin kırsalında YPG ile El Nusra, Ahrar’uş Şam ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Sputnik’e konuşan YPG Afrin Komutanlığı Sözcüsü Fırat Xelil de çatışmalarla ilgili Sputnik’e konuştu.


'ÖLÜ ELE GEÇİRİLENLERDEN BAZILARI TÜRKİYE VATANDAŞI'

Afrin kantonuna yönelik saldırıların devam ettiğini belirten Xelil, şu ifadeleri kullandı: ”Aylardır Afrin kantonu üzerinde baskı ve saldırı var. Ateşkes sürecinde dahi bize saldırdılar. Cihatçı örgütler ateşkesi kullandı. Suriye’de yürürlüğe giren ateşkesten bu yana defalarca saldırı oldu. 5 defa büyük saldırılar gerçekleştirdiler. Bu ateşkesi bozmak istediler. 2 gün önce El Nusra, Ahrar’uş Şam, Feylek El Şam, Sultan Murat Tugayları ve Ceyşul İslam (İslam Ordusu) ortaklaşa Telrıfat kasabası ve Ayndağne köyünde bulunan mevzilerimize ağır silahlarla saldırdılar. 500 militanla akşam saatlerinde saldırdılar. Çatışmalar yaklaşık 10 saat sürdü. YPG ve YPJ mevzilerini ele geçirmek istediler fakat YPG/ YPJ ile Ceyşul Suwar (Devrim Ordusu) çeteleri bozguna uğrattı. 82 kişiyi öldürdük ve bunlardan 62’sinin cenazesi elimize geçti. Ayrıca onlardan 50 kişi de yaralandı. Şiddetli geçen çatışmada 11 arkadaşımız da şehit oldu. Kahramanca direndiler. Çetelerin silahları da elimize geçti. Bazı silahlar Türkiye silahları. Ölü ele geçenlerden bazıları da Türk vatandaşı. Yabancılar da var. 66 Kalaşnikof, 5 bixi, 2 aracı da ele geçirdik.”

'TÜRKİYE'NİN BİZE DOĞRUDAN SALDIRMASINA GEREK YOK'

Bu saldırıları organize edenin Türkiye olduğunu öne süren Xelil, şöyle devam etti:” Bize saldırmaları için Türkiye bu cihatçı örgütlere para ve silah verdi. Bu 500 kişi Türkiye üzerinden Azez’e geçti, oradan da bize saldırdı. Türkiye devleti bunları hep bizim üzerimize saldırtıyor ama başarılı olamıyor. Türkiye’nin bize yönelik saldırıları durdu fakat ara sıra sınırdan bize saldırıyor. Doğrudan bize saldırmasına gerek yok çünkü zaten çeteleri üzerimize saldırtıyor. Onları eğitip silahlarını verip bizimle savaştırıyor”.

AZEZ’E MÜDAHALE SİNYALİ

Afrin kantonuna yönelik saldırıların Azez’den geldiğini ve saldırıların buradan planladığına dikkat çeken Xelil, bir daha bu tür ağır saldırıların olması durumunda saldırıların planladığı yere müdahale edeceklerinin işaretini verdi. Xelil, Afrin kantonuna yönelik saldırıların planladığı yerin de hedeflerinde olacağının altını çizdi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…