CHP'li Eren Erdem: Başkanlık için algı operasyonuyla TBMM'yi karalıyorlar

28 Nisan 2016
CHP'li Eren Erdem: Başkanlık için algı operasyonuyla TBMM'yi karalıyorlar

MİT DE İŞİN İÇİNDE --Son günlerde Meclis'te artan gerilim ve bugün de dokunulmazlık görüşmeleri AKP'lilerin HDP'lilere saldırmasıyla başladı. Tüm bu yaşananlarla ilgili CHP'li Eren Erdem, TBMM'nin artık yürümediği imajı verildiğini ifade ederek, 'Başkanlık şart' algısının yaratılmaya çalışıldığını ifade etti.

Erdem, AKP'lilerin kavga ile iktidara yakın medyanın da 'iftira'larla TBMM'yi karalamaya çalıştığını savunarak, "Havuzun kimlere kumpas kuracağı, hangi AKP'linin kimi provoke edeceği hep planlı. Belli bir kurgu dahilinde tiyatro oynuyorlar.." dedi.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın da bu algı operasyonunun parçası olduğunu öne süren Erdem, "MİT 3 parçalı bir liste yapmış. Altın liste, gümüş ve bronz liste. Muhalefet vekillerine HAVUZUN nasıl operasyon yapacağı yazıyor listede. MİT, Havuz ve AKP'li vekillerin görev dağılımı; Mit ve havuz kumpas kuracak, AKP TBMM'yi kilitleyecek, akabinde algı operasyonu..!" ifadelerini kullandı.

ANAYASA'YA AYKIRI AMA EVET İLE YETMEZ AMA EVET ARASINDA FARK YOK

Son olarak AKP'nin dokunulmazlık teklifine Anayasa'ya, insan haklarına aykırı olsa da evet diyeceğim diyen Bülent Tezcan'ı isim vermeden eleştiren Eren Erdem, "Anayasaya aykırı ama evet" tümcesi ile "yetmez ama evet" ifadesi arasında teknik ve içeriksel bir fark göremiyorum." mesajını paylaştı.

Eren Erdem'in ilgili mesajları şu şekilde;

1- AKP'li vekiller bugün de kavga çıkarttı. Bu sistematik bir algı operasyonu. "TBMM artık yürümüyor, Başkanlık şart" algısına çalışıyorlar.

2- MİT 3 parçalı bir liste yapmış. Altın liste, gümüş ve bronz liste. Muhalefet vekillerine HAVUZUN nasıl operasyon yapacağı yazıyor listede

3 -"Anayasaya aykırı ama evet" tümcesi ile "yetmez ama evet" ifadesi arasında teknik ve içeriksel bir fark göremiyorum.
    Faşist kumpasa HAYIR..

4- AKP'nin, havuz ve MİT'in müşterek yürüttüğü bir algı operasyonu olarak; TBMM'de şiddeti büyütmek, Başkanlığa yönelik bir çalışmadır..

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…