Rusya: Su-24 provokasyonu Türkiye ve NATO tarafından mı hazırlandı?

1 Aralık 2015
Rusya: Su-24 provokasyonu Türkiye ve NATO tarafından mı hazırlandı?

Rusya, NATO’ya uçağın kasıtlı düşürüldüğünü gösteren verileri sundu --Duma Güvenlik ve Yolsuzlukla Mücadele Komitesi Başkanı İrina Yarovaya, NATO'nun düşürülen Rus uçağı konusunda Ankara'ya verdiği desteğin akıllara 'ortak provokasyon' düşüncesini getirdiğini söyledi.

Rusya'nın NATO Daimi Temsilcisi Aleksandr Gruşko, NATO'nun Ankara'ya arka çıkması nedeniyle, yaşananlardan sorumlu olduğunu da söylemişti. "Bu, NATO'nun ilk çifte standartçı tutumu değil" diyen Rus yetkili, "Suriye hava sahasındaki Rus uçağı, Türkiye için hiçbir tehdit teşkil etmedi. NATO bu konunun derinine inmeyi tercih etmiyor. Neden böyle davrandığı belli" ifadelerini kullanmıştı.

Gruşko'nun açıklamalarını destekleyen Yarovaya, "NATO'nun çifte standart uygulamaları şaşırtıcı değil. İttifak'ın Ankara'ya verdiği destek, NATO'nun Türkiye'nin uçağı düşürmesini onayladığı anlamına mı geliyor, yoksa bu provokasyon Türkiye ve NATO tarafından birlikte mi hazırlandı?" sorusunu yöneltti.

Günümüzde çifte standardın uluslararası hukuk ve güvenlik alanında uygulandığını ifade eden Rus vekil, "Ancak Su-24 olayında uygulama noktası saldırıya uğrayan Rus uçağı oldu. Rusya, ulusal çıkarlarını ve halkının güvenliğini hiçbir şeye değişmez. Rus uçağını vuranlar, teröristlerle ticaret yapıyor. Uluslararası suçluları gizleyenler bunu anlamak zorunda" dedi.

Rusya, NATO’ya uçağın kasıtlı düşürüldüğünü gösteren verileri sundu

Rusya’nın NATO Daimi Temsilcisi Aleksandr Gruşko, NATO’ya Türkiye’nin Rusya’ya ait Su-24 uçağını kasıtlı biçimde düşürdüğünü kanıtlayan veriler sunduklarını açıkladı.

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Alexander Vershbow ile Pazartesi günü görüşme yapan Aleksandr Gruşko, “Wershbow’a Rusya’nın olaya ilişkin bakış açısını sundum ve Rus uçağına Suriye hava sahasında kasıtlı saldırıldığını gösteren askeri ve siyasi faktörleri anlattım” dedi.

'NATO DA SORUMLU'

Gruşko, NATO’nun Ankara’ya arka çıkması nedeniyle, yaşananlardan sorumlu olduğunu da söyledi. “Bu, NATO’nun ilk çifte standartçı tutumu değil” diyen Rus yetkili, “Suriye hava sahasındaki Rus uçağı, Türkiye’ye hiçbir tehdit teşkil etmedi. NATO bu konunun derinine inmeyi tercih etmiyor. Neden böyle davrandığı belli” ifadelerini kullandı.

Sputnik

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…