Doğa ile iç içe yeni bir film: Born Wild

1 Aralık 2015
Doğa ile iç içe yeni bir film: Born Wild

Aly Nicklas ve Alisa Geiser‘in yönetmenliğini yaptığı Born Wild serisi, çocuklarını yaban hayatında yetiştirmek isteyen üç annenin hikâyesini konu alıyor.

Doğa-ile-içiçe-yeni-bir -film-born-wild-7Doğa-ile-içiçe-yeni-bir -film-born-wild-3Doğa-ile-içiçe-yeni-bir -film-born-wild-1Belgesel tadındaki bu film serisi, gençlerin ve çocukların hayatındaki eksik noktayı bularak insanları doğaya ve yaban hayatının sakinliğine çağırıyor. Projenin gerçekleşmesi için fon arayışı içindeki üç anne, konuyla ilgili çeşitli bilim insanların görüşlerini alırken filmde doğanın çocuklar üzerindeki etkisini yansıtmaya çalıştıklarını belirtti. Serinin ilk bölümünü Wild Child ismiyle yayınlamayı planlayan takım Brooke Froelich ve oğlu Huck, Morgan Brechler ve kızı Hadlie, Shannon Robertson ile iki çocuğu Skye ve Bodhi’den oluşuyor.

Kapalı kapılar ardında aynı düşüncelere sahip olan ya da benzer deneyimler yaşamış aileleri de yanlarında görmek istediklerini söyleyen üçlü ”Amacımız çocukları teknolojiden uzak bir biçimde doğada yetiştirebilmek” dedi.

Yabana olan tutkusu ile tanınan Aly Nicklas & Alisa Geiser ikilisinin yönetmenlik koltuğunda oturduğu projenin yapımcılığını Meredith Meeks üstleniyor. Yapım aşamasında zaman zaman zorlandıklarını dile getiren aileler ”Çekimleri dağlarda ve nehir kıyılarında gerçekleştiriyoruz. Bu süreçte yorulup efor sarf etmek bir yana, çıkış yolumuzu kendimiz buluyoruz. Bazen fırtınalarla karşılaşıyoruz ya da çölün sıcaklığı bunaltıcı gelebiliyor. Ancak aile olmanın gerçek hissini almak ve yaptığımız işi gelecek kuşaklara aktarabilmek bizim için önemli” şeklinde konuştu.

Doğa-ile-içiçe-yeni-bir -film-born-wild-2Doğa-ile-içiçe-yeni-bir -film-born-wild-5

Teknoloji biz izin verdiğimiz sürece hayatımıza müdahale edebilir!

Proje için başlatılan araştırmalarda sıradan bir çocuğun günde sadece 30 dakika dışarıda vakit geçirdiğini öğrenen ailelerin vermek istediği asıl mesaj belli: Teknoloji biz izin verdiğimiz sürece dışarı çıkmamızı engelleyebilir ya da bir diğer ifadeyle günlük yaşamımız ve teknoloji arasında kuracağımız denge, gelişmekte olan dünyayı daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır.

Kaynak: The Plaid Zebra, Kickstarter

Çeviri: Gaia Gergi

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…