Senin oyların azaldı diye bizim çocuklarımızın, bedel ödemesi mi lazım’

28 Ağustos 2015
Senin oyların azaldı diye bizim çocuklarımızın, bedel ödemesi mi lazım’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Siirt’te tuzaklanan mayının patlamasıyla hayatını kaybeden sekiz askerden Uzman Çavuş Hakan Aktürk’ün telefondan kendisine isyan eden kız kardeşine, “Ağabeyin de bu mesleği seçmeseydi” dediği öne sürüldü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in başkanlığındaki heyet, son dönemdeki çatışmalarda hayatını kaybeden askerlerden altısının memleketi Osmaniye’de asker ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

‘Ağabeyin de bu mesleği seçmeseydi’

Cihan’ın haberine göre, heyetin Kadirli ilçesinde ziyaret ettiği Aktürk’ün kayınvalidesi Emine Küçüktamer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Aktürk’ün kız kardeşi arasında geçen telefon görüşmesinin detaylarını paylaştı.

Erdoğan’ın cenaze töreni sonrası kendilerini aradığını belirten Küçüktamer, şunları anlattı:

“Bir telefon çaldı. Kızım açmadı telefonu, şehidin kız kardeşi telefonu açtı. Arayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dı. Şehidin kız kardeşi ‘Kimsin sen? Cumhurbaşkanı mısın Başbakan mısın?’ dedi.

‘Cumhurbaşkanıyım’ dedi.

Şehidin kız kardeşi ise

‘Senin Bilal’in de böyle bayrağa sarılı gelirse bizi anlarsın. Senin oyların azaldı diye bizim çocuklarımızın, ağabeylerimizin bedel ödemesi mi lazım’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Ağabeyin de bu mesleği seçmeseydi dedi. Değil cumhurbaşkanı, 60 yaşındaki bir insanın söyleyeceği bir söz mü bu?

Şehidin kardeşi ise ‘Meslek mi koydunuz ki, herkes memleketini terk edip de gitmezdi’ diye konuştu.”

İkinci bir acı daha yaşamak istemiyorum

Yaşanan bu olayların ardından damadı gibi uzman çavuş olan oğlunu da istifa etmesi için bu sabah görev yerine gönderdiğini anlatan Küçüktamer, “Oğlum görevinden ayrılacak, bugün istifasını verecek. Şimdiye vermiştir belki de. İkinci bir acı daha yaşamak istemiyorum. Oğlumun başına da bir iş gelirse ikimizi beraber gömmeleri lazım. Savaş ise hep beraber gidelim. 1. Dünya Savaşı’nda, Çanakkale Savaşı’nda nice kadınlarımız gitti. Biz de gideriz. Ama savaş yok, bir şey yok ortada, herkes koltuğunda rahat oturacak diye neden bizim çocuklarımız ölsün?” dedi.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…