Havva Ana: 'Ula mahkeme nedur? Mahkeme bizik' dedi, çalışma durdu!

12 Temmuz 2015
Havva Ana: 'Ula mahkeme nedur? Mahkeme bizik' dedi, çalışma durdu!

HALK KAZANDI! --Rize’de tepki çeken Yeşil Yol projesine karşı gerçekleşen eylemlerin ardından Kavrun ve Samistal yaylalarındaki yol yapım çalışmalarına Valilik kararı ile ara verildi.

Yeşil Yol Projesi'ne engel olmak için Dozerin geçeceği güzergahın önüne elinde sopasıyla oturan Havva Bekar, "Ula mahkeme nedur? Mahkeme bizik. Devlet nedur? Devlet yok halk var.. Devlet bizim sayemizde devlettur.'' diye isyan etti. ''Vali kaymakam kimdur? Ben. Ben.. Ben.. Ben halkum.. Deyyus imansuzlar..''

Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesi için Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavrun Yaylası'na tepkiler nedeniyle sokulamayan iş makineleri, vadinin arka tarafındaki Samistal Yaylası'na komando birlikleri eşliğinde getirilerek yol çalışması başlatıldı.

HAVVA ANA KENDİNİ SİPER ETTİ

Durumu haber alınca bölgeye hareket eden yöre sakinleri, arızalandığı iddiasıyla bırakılan iş makinesi yolu kestiği için yaylaya gidemeyince, insan zinciri ile taş taşıyarak yeni bir yol oluşturdu. Samistal Yaylası'na ulaşan grup, iş makinesinin önüne geçerek yol çalışmasını durdurup, nöbete başladı. Dozerin geçeceği güzergahın önüne elinde sopasıyla oturan Havva Bekar, "Yaylaların yolu birleşmeyecek. Kesinlikle istemiyoruz. Vali bize çapulcu diyor. Biz çocukluğumuzdan beri burada yaşıyoruz. Vali, Kaymakam kimdir? Ben, ben, ben, halkım ben" diye isyan etti.

İş makinesinin çalışmasını engellemek için dünden bu yana mücadele eden köylülere güvenlik güçleri tarafından müdahalede bulunuldu. İş makinelerinin önünde bekleyen kadınları bugün öğleden sonra jandarmalar uzaklaştırırken, yöre sakinleri iş makinelerinin yanına yaklaştırılmadı. Çevreden gelenler ise çadır kurarak eylem yapmaya başladılar. Olayların ardından Kavrun ve Samistal yaylalarındaki yol yapım çalışmalarına ara verildi. Bugün her iki yayladaki iş makineleri valilik kararı ile durdu.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…