Sare Davutoğlu'ndan skandal 'kadına şiddet' yorumu

10 Temmuz 2015
Sare Davutoğlu'ndan skandal 'kadına şiddet' yorumu

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi doktor Sare Davutoğlu, şiddeti bir bütün olarak ele aldığını belirtip kadına şiddet demenin konuyu büyütmek olduğunu, hatta kadın cinayetleri dedikçe cinayetlerin daha çok arttığını söyledi.

Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Milliyet'ten Serpil Çevikcan'a konuştu. Başta kadın cinayetleri olmak üzere, kadının toplumsal sorunları üzerine konuşan Davutoğlu, AKP döneminde toplumdaki gericileştirmeyle birlikte artan kadına yönelik şiddeti, şiddet olarak adlandırmamak gerektiğini söyledi. Kadın cinayetlerine, cinayet dedikçe, aslında cinayetlerin arttığını söyleyen Davutoğlu, Manisa'da 13 kadın mevsimlik tarım işçisinin ölümünü de iş cinayeti kapsamında değil anne ölümü olarak görmemiz gerektiğini belirtti.

KONUYU BÜYÜTMEYELİM

Kadına yönelik şiddet olaylarında asıl etkenin dil olduğunu belirten Davutoğlu "Kadına şiddet dememizin de bu konuyu büyüttüğü kanaatindeyim. Şiddeti bir bütün olarak ele almamız lazım. İnsanlar arasındaki muhabbeti, merhameti, saygıyı arttırmaktır esas olan. Olumsuzu önde tutarak bu sorunu çözemeyeceğimizi aslında hepimiz görmüş olduk. Kadın cinayetleri dedikçe cinayetler neredeyse arttı, bana öyle geliyor” dedi.

İŞ CİNAYETİ DEĞİL, ANNE ÖLÜMÜ

Manisa’da hayatını kaybeden 13 kadın mevsimlik tarım işçisinin ölümünü de iş cinayetleri olarak değil ‘anne ölümü’ olarak görerek gerektiğini belirten Davutoğlu, sözlerini hükümetin kadın istihdamına yönelik mikro kredi uygulamalarını överek devam ettirdi.

Davutoğlu, “Kadın istihdamı konusu çok kritik bir konu. Manisa’da mevsimlik işçileri taşıyan araçta hayatını kaybeden 15 kişiden 13’ü kadın. Bizim anne ölümü dediğimiz bir şey vardır. En hassas olduğumuz şeydir. Gelişmişlik göstergelerinden birisidir. AK Parti döneminde gelişmiş ülkeler düzeyine çıktık çok şükür. Bu kazadaki ölümler de bir anne ölümü gibi değerlendirilmeli. O 13 kadınımızın ölümü, insan kaybının ötesinde bir şey ifade ediyor. Evlatları, eşleri, baktıkları yaşlılar var. Çok hızlı bir kentleşme yaşıyor Türk toplumu” dedi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…