'Kılıçdaroğlu'nun ziyaret edeceği partilerden biri de HDP'dir'

8 Mart 2023
'Kılıçdaroğlu'nun ziyaret edeceği partilerden biri de HDP'dir'

İYİ Parti lideri Akşener'in "CHP, HDP'yle görüşebilir ama masaya getiremez" sözlerini değerlendiren Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın "Kılıçdaroğlu'nun ziyaret edeceği partilerden biri de HDP'dir" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz akşam katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Akşener, Altılı Masa-HDP ilişkisiyle ilgili şunları söyledi:

"CHP bizim olduğumuz masaya HDP'yi getiremez. HDP ile bakanlık, şu bu gibi alışveriş olması mümkün değil. CHP tabii ki HDP ile istediği gibi görüşebilir ama bize asla getiremez."

"ZİYARET ETMEMESİ BÜYÜK EKSİKLİK OLUR"

Akşener'in bu açıklamalarının ardından canlı yayına bağlanan Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, "Sayın Kılıçdaroğlu, 13. Cumhurbaşkanı olarak 85 milyonun cumhurbaşkanı olacak. Pek tabii olarak, yarından itibaren -şu anda planlanıyor- her kesimi, siyasi partileri, STK'ları ziyaret edecek. Bu siyasi partilerden birisi de HDP'dir. Elbette ziyaret etmesi gerekir. Ziyaret etmemesi büyük bir eksiklik olur" dedi.

"HDP'NİN TALEP EDECEĞİ ŞEYLER ÖZGÜRLÜKTÜR"

Aydın, "HDP, adaylığı desteklemek için taleplerde bulunursa, bu talepleri Altılı Masa değerlendirmeli midir yoksa Sayın Akşener'in dediği gibi bunlar masaya asla teklif edilmez mi?" sorusu üzerine Aydın, "HDP'nin talep edeceği şeyler ülkede özgürlüktür, adalettir, refahtır" dedi.

"Bakanlık isteyemez mi?" sorusuna yanıt veren Birol Aydın, "Olacaksa onlar da konuşulur ama masaya gelip gelmeme hususu Sayın Cumhurbaşkanı adayının değerlendirmesiyle, kararıyla mümkün olacaktır" diye konuştu.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…