Mütehhitler Suriye'ye mi kaçtı?

10 Şubat 2023
Mütehhitler Suriye'ye mi kaçtı?

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen depremdeki can kayıplarını açıklayan Erdoğan, "10 ilde hayatını kaybedenlerin sayısı 19 in 388’e yükseldi. Kurtarılanların sayısı 75 bin 523’e ulaştı. Ayrıca bölgeden 76 binin üzerinde vatandaşımız talepleri üzerine ülkemizin diğer illerine tahliye edilmiştir.

Bu tür afetlerde vefat edenlerin makamı şehadettir, şehitliktir.

İnşallah bu binaların hepsini bir yıl içerisinde yetiştirmekte kararımız var.”

DEVA Paritsi genel başkanı Ali Babacan'ın da dile getirdiği gibi, Ölü saysına kimliği belirlenemeyenler dahil değil. Onlar sanki ölmemiş. Kimliği belirlenemeyen öülü sayısı nedir? Saray'a bunun sorulması gerekiyor.

**

Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana ve Osmaniye Başsavcılıkları başlattıkları adli soruşturmada şu ana kadar cenazelerin teslim edilmesinin yanısıra çöken binaların bazılarından örnek alma yoluna gitti. Ancak hiçbir başsavcılığın şu ana kadar binaların müteahhitleri veya kontrolörleri hakkında somut, kişiye yönelik bir işlem yapmadıkları belirtiliyor. Bu nedenle de başsavcılıkların bugüne kadar hiçbir sorumlu hakkında gözaltı kararı vermediğine dikkat çekiliyor.

Öte yandan bölgedeki kaynaklar, çevrelerinde müteahhitlerden bazılarının Suriye’de bulunan yakınlarının yanlarına gittikleri yönünde duyumları olduğunu ancak giden müteahhitlerin isimlerini bilmediklerini belirtiyor.

Deprem bölgesinde bulunan 170 avukat da yaptıkları suç duyurusunda müteahhitler hakkında yurtdışına çıkış yasağı kararının verilmesinin önemine dikkat çekmişlerdi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…