Erdoğan: 10 ilde 3 ay boyunca OHAL ilan edildi

7 Şubat 2023
Erdoğan: 10 ilde 3 ay boyunca OHAL ilan edildi

Maraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından açıklamada bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem sonrası yıkım yaşayan 10 ilde üç aylık olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

Maraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde meydana gelen depremden Maraş, Antep, Urfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis de etkilendi.

Daha sonra ise Maraş Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Depremde on binlerce ev yıkıldı ve binlerce yurttaş yaşamını yitirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan "10 ilimizi genel hayata etkili afet bölgesi olarak ilan ediyoruz. Arama kurtarma faaliyetlerinin ve sonrasındaki çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için olağanüstü hal ilan etme kararı aldık. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayacak 3 ay sürecek" dedi. 

Erdoğan, "Ülke genelindeki okullarda 13 Şubat'a, afet bölgesindeki okullarda 20 Şubat'a kadar eğitim öğretime ara verildi" açıklamasında bulundu. Erdoğan, 3 bin 549 yurttaşın öldüğünü, 22 bin 168 yaralının olduğunu açıkladı.

Erdoğan, "Sadece Cumhuriyet tarihimizin değil, coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketiyle karşı karşıyayız. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla depremin ilk anında itibaren seferber oldu" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"Sadece Cumhuriyet tarihimizin değil, coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketiyle karşı karşıyayız. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla depremin ilk anında itibaren seferber oldu.

Şu ana kadar 54 bin çadır, 102 bin yatak ve diğer ihtiyaç malzemeleri bölgeye gönderildi. Devletimiz tüm kurumları, personeli, aracı, seferberlik ruhuyla felaket bölgelerinde çalışmaya başlamıştır.

Acil yardım ve destek faaliyetleri için ilk etapta 100 milyar liralık kaynağı kurumlarımızın emrine tahsis ettik. Halihazırda 53 bin 317 arama-kurtarma görevlimizle, destek personeli enkaz bölgesinde çalışıyor. Yurt içi ve dışından ekiplerle sayı her geçen saat artıyor." 

AKP, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti'den ortak bildiri!

TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanı Şentop'un imzasıyla AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti grupları, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili ortak bildiri yayımladı.

TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanı Şentop'un imzasıyla AKP, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti grupları, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili ortak bildiri yayımladı.

TBMM'nin yayımladığı bildiride, "TBMM Başkanlığı ve Meclis'te grubu bulunan beş siyasi partinin temsilcileri olarak vatandaşlarımızın yanında ve hizmetindeyiz." denildi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…