Demirtaş'tan seçim güvenliği için muhalefet ittifaklarına 'ortak çalışma' çağrısı

17 Ocak 2023
Demirtaş'tan seçim güvenliği için muhalefet ittifaklarına 'ortak çalışma' çağrısı

SADAT'ın Kemal Kılıçdaroğlu yayınına reklam vermesine ilişkin tartışma sürerken, Selahattin Demirtaş'tan muhalefet ittifaklarına sandık güvenliği için ortak çalışma çağrısı geldi. Demirtaş, "Buna öncülük etmek CHP'ye düşer" dedi.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, seçimler öncesinde muhalefet ittifaklarına sandık güvenliği için ortak çalışma başlatılması çağrısında bulundu. Demirtaş, "Halk iradesine göz dikmeye cüret edebilecek odaklar bir araya gelebiliyorsa üç muhalefet ittifakı da seçim güvenliği için ortak çalışma başlatmalı" dedi.

'CHP'YE DÜŞER, BELKİ DE HAZIRLIK YAPILIYORDUR'

Demirtaş'ın çağrısı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu'nun seçim güvenliğine dikkat çekmek için kapısına dayandığı SADAT'ın reklamının, kendisinin katıldığı televizyon programında yayınlanması sonrasında geldi.

HDP'nin eski eş genel başkanı, ortak çalışmaya öncülük etmesi için de CHP'yi işaret etti, "Belki de hazırlık yapılıyordur" dedi.

Demirtaş'ın paylaşımı şöyle: "Seçim güvenliği bugünden başlar, yemin törenine kadar sürer. Halk iradesine göz dikmeye cüret edebilecek odaklar bir araya gelebiliyorsa üç muhalefet ittifakı da seçim güvenliği için ortak çalışma başlatmalı. Buna öncülük etmek CHP'ye düşer. Belki de hazırlık yapılıyordur."

 

Demirtaş ayrıca bir seçim şarkısı çağrısı yaptı.

''Biz arkadaşlarla bir seçim şarkısı yaptık biliyorsunuz. Şimdi sıra sizde. Yeni bir şarkı yapın ya da bir şarkıyı uyarlayın. Videoya çekin veya ses kaydı alın. Wetransfer linki oluşturun ve şuraya gönderin: https://demirtasinfo.com/tr/sarki-etkinligi

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…