'Rus pilotu öldüren Alparslan Çelik Bahçeli'nin yanından çıktı'

16 Ocak 2023
'Rus pilotu öldüren Alparslan Çelik Bahçeli'nin yanından çıktı'

Gazeteci Barış Terkoğlu, 24 Kasım 2015’te sınır ihlali yapan Rus Su-24 uçağının TSK tarafından vurulmasının ardından uçaktan atlayan Rus pilot Oleg Peşkov’u öldüren Alparslan Çelik’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanında yer alan fotoğraflar paylaştığını yazdı.

Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle 2/15'te düşürülen Rus uçağının pilotunu öldürdüğü yönündeki açıklamaları basına yansıyan Alparslan Çelik, savunmasında ise Bayırbucak Türkmenleri ile Suriye'deki 2 tümenin komutanlığını yaptığını ve Türkiye'ye yaralı askerlerin tedavisi için geldiğini belirtmişti.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Alparslan Çelik'in sosyal medya hesabından MHP lideri Bahçeli ile fotoğraflar paylaştığını aktardı. Rus asker olayında hakkında takipsizlik kararı verildiği bilgisini aktaran Terkoğlu, Çelik’in daha sonra Türkiye’ye geldiğini ve bir ihbar sonucunda İzmir’in Karabağlar ilçesinde, 5 makineli tüfek, 4 tabanca ve 2 telsizle gözaltına alınan 17 kişiden biri olduğunu yazdı. Terkoğlu, "Alparslan Çelik de 5 yıl hapis yattıktan sonra 2 yıl önce serbest bırakıldı” dedi. 

Alparslan Çelik’in hapisten çıktıktan sonra Türker Ertürk’ü “kafasına sıkarız” diye tehdit ettiğini ve hakkında savcılığa verilen şikâyetin dosyasının “kişiye ulaşılamadığı gerekçesiyle faili meçhul birimine sevk edildiğini” belirten Terkoğlu, yazının devamında şunları kaydetti:

“Faili meçhul kalmasın, hatta yeni faili meçhuller olmasın diye, Türker Ertürk ve avukatı harekete geçti. Bir de ne görsünler! Bunca suça karışmış, Rus pilotu öldürerek Türkiye’yi savaşın eşiğine getirmiş, çeşitli çetelerle içli dışlı olmuş, birçok suçtan hüküm giyerek hapis yatmış Alparslan Çelik, MHP Genel Merkezi’nde.

Hatta Devlet Bahçeli’nin hemen ardında durup fedailiğini yapıyor. Haliyle savcı ‘bulamıyor’ değil, bulmak istemiyor! Bunun üzerine 4 Ekim’de savcılığa bir dilekçe daha verdiler. Bu kez yerini de vermişlerdi. Dosya, bunun üzerine, mecburen, faili meçhul biriminden alınıp, Savcı M.Ç’ye tekrar gönderildi. Ancak Savcı M.Ç., aylarca bekleyip, yine aynı şeyi yaptı. Geçen hafta bir kez daha ‘Alparslan Çelik bulunamıyor’ diyerek dosyayı faili meçhule gönderdi.”

Yazının tamamı

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…