AKP'li Zafer Işık'ı kutlayan Ebubekir Sofuoğlu: Olayın aslını bilmiyordum (!)

9 Aralık 2022
AKP'li Zafer Işık'ı kutlayan Ebubekir Sofuoğlu: Olayın aslını bilmiyordum (!)

AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın Meclis'te İYİ Partili Hüseyin Örs'e yumruklu saldırısı üzerine sosyal medya hesabından "Bu bir ecdat geleneğidir, elleri dert görmesin" diye tweet atan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ''Prof. Dr.'' Ebubekir Sofuoğlu, kendisine gelen tepkilerin ardından geri adım attı. 

Paylaşımında hedefinin Hüseyin Örs veya herhangi biri olmadığını öne süren Sofuoğlu, açıklamasında "Aytun Çıray'ın mesajını gördüğümde orada buna ilişkin bir açıklama olmadığı için mağduriyet olabileceği hiç aklıma gelmedi" dedi.

Meclis'te 6 Aralık'ta yaşanan olayın ertesi günü yaptığı paylaşım için "Daha önce TBMM'de var olan tartışma ya da arbedelerden biri yaşandığını düşündüm. Ne olduğunu anlamak için yorumları okudum yine bir açıklama göremedim. Herhalde böyle birşeydir diyerek bir mağduriyet düşünmeden, beni zaman zaman hedef alan Aytun Çıray'ı düşünerek ama onun dahi herhangi bir mağduriyetini elbette ummadan o mesajı attım" diyen Sofuoğlu, "Eline sağlık anladığı dilden konuşulur ifadeleri temsili idi ve kesinlikle mağduriyete memnuniyet ifadeleri değildi" diye yazdı. 

Hata ettiğini belirtip "İyi öğrenmeli öyle atmalıydım" açıklamasında bulunan Sofuoğlu, "Bu mesajı kamuoyundan çekindiğim için attığımı düşünenler bu mesajdan önce ne düşünüyorlarsa düşüncelerini hiç değiştirmesinler. Bu mesaj sadece şahsi sorumluluğum ve beni arayan sevdiklerimin hatrı için atılmıştır" ifadelerini kullandı. 

İYİ PARTİ'DEN SUÇ DUYURUSU YETERLİ Mİ?

Öte yandan İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Sofuoğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Dikbayır'ın "Her türlü şerefsizlikle ve ahlaksızlıkla hesaplaşmak bizim boynumuzun borcudur!" diyerek paylaştığı suç duyurusu dilekçesinde Sofuoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu'nun "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama" ile "suçu ve suçluyu övme" suçunu işlediği belirtilerek kamu davası açılması talep edildi. 

Ancak bu suç, sadece halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama" ile "suçu ve suçluyu övme" suçu değildir. Meclisteki olay, bir öz savunma sonucu ortaya çıkmıyor. Bilinçli olarak yapılan bir saldırı. Bu niteliği ile şiddet kavramı içinde de değil. Çünkü şiddetin farklı biçimleri var. Psikolojik şiddet vb. Terör de bunlardan biri. AKP'li vekilin suçu böyle bir suç. Eğer bir muhlefet milletvekili bu eylemi gerçkleştirmiş olsaydı, çoktan terörist ilan edilmiş, fezlekesi MEclise gelmişti. 

Bu nedenle, Sofuoğlu'nun suçu sadece suçluyu övmek değil, terörü ve teröristi övmektir. Akademisyen sıfatı taşıyan böyle birinin öğrencilere nasıl bir anlayışla ders verebileceği bellidir. SAÜ senetosu bu öğretim üyesini görevden almalı, nasıl akademisyen olmuş, o da sorgulanmalıdır.

AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın Meclis'te İYİ Partili Hüseyin Örs'e yumruklu saldırısı Türkiye'nin gündemine oturan bir olay. ''Prof.'' olayın aslını bilmiyormuş! Çocuklar bile bu kadar desteksiz atmaz.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…