MHP Dİyarbakır İl başkanlığı neden feshedildi?

17 Haziran 2022
MHP Dİyarbakır İl başkanlığı neden feshedildi?

Diyarbakır’da feshedilen MHP İl Teşkilatı‘nın başkanı ve bazı yönetim kurulu üyelerinin gözaltına alındı. Gözaltı sebebinin ise ‘usulsüzlük’ ve ‘ihalelere fesat karıştırma’ olduğu iddia edildi. Sözcü gazetesi, Teşkilat Başkanı’ nın cinsel istismar suçlamasıyla gözaltına alındığını yazdı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, dün yaptığı açıklamayla Diyarbakır İl Örgütü’nün görülen lüzum gereği’ feshedildiğini ve kapatıldığını duyurdu. Bugün ise MHP Diyarbakır İl Örgütü’ne “ihaleye fesat” operasyonu yapıldı. Operasyon bilgisinden önce MHP’nin yaptığı görevden almalar içeriden bir bilgi sızdırılma olup olmadığı akıllar getirildi.

Tigris Haber'den Murat Özbilek'in haberine göre Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile gece yarısı yapılan operasyonda görevden alınan MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp ve bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alındı.

İDDİALAR: İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA VE USULSÜZLÜK

Emniyete götürülen İl Başkanı Kayaalp ve yönetim kurulu üyelerinin ifada
işlemleri devam ederken gözaltı gerekçesinin ‘usulsüzlük’ ve ‘ihalelere fesat  karıştırma’ gibi iddialardan kaynaklandığı öğrenildi. Öte yandan bazı yönetim kurulu üyelerinin ise arandığı belirtildi. MedyaScope Muhabiri Ferit Aslan, MHP Diyarbakır İl Teşkilatı’na düzenlenen operasyonla ilgili bilgi verdi. Ferit Aslan şunları dile getirdi: “Sabah saatlerinde savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında il başkanı dahil dört kişi gözaltına alındı. Dosyada gizlilik kararı olduğu için başka aramaların olduğunu teyit edemedik. MHP İl Teşkilatı,  Diyarbakır’da bir ormana Devlet Bahçeli’nin ismi nivermek istemesiyle gündeme gelmişti”

SÖZCÜ: TEŞKİLAT BAŞKANI ÇOCUK İSTİSMARINDAN GÖZALTINA ALINDI

Sözcü gazetesi, MHP Diyarbakır İl Teşkilatı Başkanı Cihan Kayaalp’nin ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlamasıyla gözaltına alındığını iddia etti. Sözcü’nün haberi şöyle:

“C.K’nın küçük yaşta çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçlamasıyla ailesinin şikâyeti üzerine gözaltına alındığı öğrenildi. C.K’nın Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu sürüyor. Başsavcılık, çocuğun yaşının küçük olmasından dolayı soruşturmaya yayın yasağı getirdi.”

AÇIKLAMA SONRASI OPERASYON

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile, MHP Diyarbakır il teşkilatının fesih edildiğini, binaya kilit vurulduğunu açıklamıştı. MHP’li Semih Yalçın’ın açıklamasından bir gün sonra MHP yönetimine yapılan operasyon dikkat çekti.

Yaşananlar, operasyon olacağını kamu görevlilerinin MHP yönetimine sızdırdığı, görevden alma kararı sonrası operasyon yapıldığı iddialarını gündeme getirdi. 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…