Savaşa Karşı Barışın Sesi

21 Mart 2022
Savaşa Karşı Barışın Sesi

Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği ADAM-DER tarafından düzenlenen yarışmada kazananlar, 21 Mart Pazartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen toplantıda açıklandı.

Ödüllerin açıklanması öncesinde bir konuşma yapan ADAM-DER YK Başkanı Çetin Ali Nergis, bu yıl yarışma sonuçlarının açıklandığı günlerde insanlığın yeni bir dünya savaşı olasılığını konuştuğunu, kuzey komşumuz Ukrayna'da halkın, ABD ve NATO'nun kışkırttığı milliyetçi bir iktidarın ve yayılmacı Rus saldırganlığının kurbanı olduğunu hatırlattı.

ABD'nin NATO'yu genişleterek Rusya'yı kuşatmasının yeni bir soğuk savaş dönemini başlattığını, bu saldırgan tutumun bütün dünyada militarizmi geliştirmekte olduğunu, silahlanmayı arttırarak,  dünya halklarını daha fazla yoksulluk ve yıkımla yüz yüze bırakacağını belirten Nergis, bütün bu olumsuzluklara rağmen dünyada emperyalist savaşlara, işgallere karşı direnen, barışın hakim olduğu bir dünya özlemini dile getiren insanların da var olduğunu söyledi.

Darbelere, diktatörlüklere ve militarizme karşı mücadeleyi amaçlayan ADAM-DER’ in de savaşa karşı barış mücadelesi verenlerin safında yer alarak, bu evrensel isteği, düzenlediği etkinliklerle gündeme taşımaya çalıştığını ifade etti.

Çetin Ali Nergis’in, güçlenen militarizme ve artan savaş tehdidine karşı, Militarizmden Arındırılmış Bir Dünya Ütopyası Karikatür Yarışması'na katılarak bu tehlikenin görünür olmasına katkı sağlayan karikatür sanatçılarına teşekkür ederek tamamladığı konuşmasından sonra ödül kazanan eserlerin dereceleri sırasıyla açıklandı. Birincilik ödülünü kazanan Tuna Ceylan'ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı toplantıda yarışmacılar ADAM-DER' in düzenlediği bu yarışmanın anlamına değinerek, katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

İşte kazanan karikatürler:

Birincilik: Tuna  Ceylan

ikinci: Oktay Bingöl

Üçüncü: Altan Özeskici

 

mansiyon: Hikmet Çil

Mansiyon: Arif Demirel

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…