'Sosyalistler işçi sınıfının gündemine NATO ve kontrgerilla tartışmasını sokmalı'

11 Mart 2022
'Sosyalistler işçi sınıfının gündemine NATO ve kontrgerilla tartışmasını sokmalı'

Noam Chomsky: Kendimize sormamız gereken soru şu: 1990'dan sonra NATO neden hala varlığını devam ettiriyor. Bu örgüt "komünizme karşı savunma" amacıyla kurulduysa bugün neden Rusya'yı çevrelemek amacıyla genişlemeye çalışıyor?

Ünlü Amerikalı düşünür Noam Chomsky bir panelde Ukrayna-Rusya savaşı hakkında konuştu.Twiter'da yayınlanan konuşmasının özeti şöyle:

Doğru siyaset doğru sorular sormakla başlıyor. NATO'nun varlığı -dün de öyleydi ama- bugün tamamen gayrımeşrudur. NATO artık yalandan da olsa "savunma" örgütü değil ABD emperyalizminin hizmetinde bir saldırı ve savaş aygıtıdır.

Ukrayna savaşını kışkırtan da NATO ve ABD'dir. NATO ayakta kaldıkça saldırılar ve savaşlar sürecek.

Sosyalistlerin işçi sınıfının gündemine NATO ve kontrgerilla tartışmasını sokması lazım. Emeğimizin, ekmeğimizin, barışın ve halkların kardeşliğinin düşmanı NATO; halklarımızın ve aydınlarımızın katili NATO'nun kirli silahı olan kontrgerilla. NATO'dan çıkalım, kontrgerillayı dagitalım. Yükseltmemiz gereken talep bu ve "Esas düşman içerde"

Chomsky ayrıca, Rusya'nın müdahalesinin uluslararası hukuku ihlal etmesine rağmen "ABD'nin İngiliz desteğiyle yaptıklarıyla karşılaştırılamaz" olduğuna dikkat çekiyor ve ardından birçok vakadan sadece birini, Guantanamo Körfezi'nin devralınmasını ve işgalinin devam etmesini tartışıyor.

Chomsky, ABD'nin, küresel hegemon statüsünü sürdürmek istediği için, yine sorumlu olduğu Ukrayna krizine barışçıl, bölgesel bir çözümü engellediğini söylemeye devam ediyor.

https://twitter.com/zei_squirrel/status/1496477076571967495?t=ihqfIocjUGRyBchTmzjE4w&s=19

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…